autovit.ro
B SECTIUNI

Maserati Levante este primul SUV din istoria mărcii italiene

Dacă pentru constructorii generaliști SUV-urile sunt precum o mină de aur în acest moment, lucrurile nu sunt diferite nici pentru constructorii care, prin istoria lor, sunt dedicați modelelor sport. Cel mai bun exemplu în acest sens ni l-a oferit Porsche Cayenne, un real succes comercial încă din momentul lansării. Acum, Maserati prezintă primul lor SUV, cu ADN sportiv. Acesta va completa gama constructorului italian și se va alătura lui Quattroporte, Ghibli, GranTurismo și GranCabrio.

 

Maserati Levante va fi prezentat oficial la Salonul Auto de la Geneva în luna martie, dar constructorul italian a oferit deja fotografii oficiale și primele informații. Levante are la bază platforma utilizată pentru Ghibli și va concura direct cu modele precum BMW X5, Porsche Cayenne sau Jaguar F-Pace. Deși italienii nu au confirmat oficial, Levante va putea fi echipat cu un motor V6 biturbo, disponibil în două versiuni de putere, una de 350 CP și una de 430 CP. De asemenea, este de așteptat ca aceasta să aibă un diesel de 3,0 litri, această motorizare fiind cea mai cerută pentru piața europeană. Zvonurile afirmă că versiunea de top va dispune de un V8 biturbo de 560 CP, care va concura direct cu BMW X5 M și Porsche Cayenne Turbo. Nu știm performanțele exacte ale propulsorului V8, dar știm că versiunea V6 de 430 CP îi va permite lui Levante să accelereze de la 0-100 km/h în doar 5,2 secunde, viteza maximă fiind de 264 km/h. Evident, toate propulsoarele îndeplinesc normele de poluare Euro 6.

Maserati Levante

Maserati Levante – setare sportivă, tracțiune integrală

Trenul de rulare va fi setate pentru perfromanțe dinamice de excepție, dar italienii afirmă că nu vor uita complet de comportamentul în teren accidentat. Toate versiunile de motorizare vor fi echipate în serie cu sistemul de tracțiune integrală denumit Q4, ce variază inteligent cuplul între punți. De asemenea, tot în echiparea standard va fi și cutia de viteze automată cu 8 trepte.

Maserati Levante va fi contruit în fabrica de la Mirafiori din Torino, primele livrări fiind pregătite pentru primavara acestui an.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)