autovit.ro
B SECTIUNI

Mașina cu remorcă: ponturi pentru alegerea potrivită

Portbagajul mașinii tale nu este infinit, iar nevoia de o remorcă s-ar putea face simțită mai repede decât ai crede. În cazul în care te lovești deja de lipsa spațiului de încărcare și trebuie să trans. 

Descoperă în rândurile de mai jos avantajele unei astfel de achiziții. 

Remorca 2 axe vs 1 axă: avantaje și dezavantaje

Aceasta este prima dilemă a unui cumpărător aflat în căutarea unei remorci. Prezența uneia sau a două axe pe un astfel de vehicul are un mare efect asupra rulării mașinii, odată ce remorca este cuplată.

În cazul remorcii cu o singură axă, dacă încărcătura nu este așezată deasupra acesteia, ci mai în față sau mai în spate, comanda direcției se va face dificil, din cauza centrului de greutate ridicat. În cazul acesteia, inerția din timpul manevrelor va fi mare.

Remorcile cu două axe sunt recunoscute pentru ținuta de drum superioară. În același timp, remorcile cu două axe pot genera un efect de ridicare a punții spate a mașinii care tractează, în cazul în care aceasta rulează la gol. Dincolo de toate acestea, fiecare soluție tehnică are atuuri proprii.

Avantaje pentru remorca 1 axă

În cazul în care studiezi acest tip de remorcă, ai putea avea următoarele avantaje în exploatare:

 • preț de achiziție mai mic;
 • masă redusă;
 • dimensiuni compacte.

Dacă ești și în căutarea unei mașini rulate, te așteptăm în categoria noastră AUTOTURISME, pentru cele mai noi anunțuri. Descoperă modele potrivite pentru călătorii, din toate clasele, de la cea mică sau compactă, potrivite pentru oraș, până la modele echipate cu sisteme de tracțiune integrală, adaptate celor mai solicitante drumuri. 

Avantaje pentru remorca 2 axe 

Dacă vrei acest tip de remorcă, vei beneficia de următoarele calități de fiecare dată când vei transporta o încărcătură:

 • stabilitate mai bună în viraje și pe suprafețe neregulate;
 • capacitate mai mare de încărcare;
 • centru de greutate mai jos.

cum alegi remorca pentru masina

Dacă vrei ca rulajul cu remorca atașată să fie mereu sigur, mașina trebuie să fie mereu în stare bună. Descoperă oferta noastră de PIESE la prețuri convenabile și cu livrare rapidă. Ai acces la zeci de vânzători din toată țara și la mii de repere, fie că vrei să faci o reparație, fie o îmbunătățire a automobilului. 

De ce accesorii remorci auto ai nevoie

Folosirea unei remorci pe drumurile publice implică o serie de obligații și de norme ce trebuie îndeplinite, cum ar fi înmatricularea la Primărie, asigurarea printr-o poliță RCA și posibilitatea de a dovedi în orice moment proprietatea asupra acesteia, prin intermediul cărții de identitate a vehiculului.

Pentru activități de transport în scop personal, vei avea nevoie de o remorcă ușoară. Aceasta are un preț accesibil, o masă redusă, roți remorcă mică și este ușor de manipulat, datorită rabatării obloanelor laterale sau basculării manuale. 

Legea prevede că masa maximă a remorcii, cu tot cu accesorii, nu poate trece de 750 kg, pentru a putea fi condusă cu ajutorul unui permis de categorie B. Tot ce se situează peste această valoare se va încadra la altă categorie de permis de conducere, culminând cu remorca destinată camioanelor, care are o capacitate de transport de peste 39 de tone, în funcție de model. Pentru a putea circula în deplină siguranță cu o remorcă, pe drumuri publice, vei avea nevoie de următoarele accesorii:

 • frâne de serviciu și de parcare;
 • amortizoare hidraulice;
 • stopuri prevăzute cu semnalizatoare;
 • benzi reflectorizante cu triunghiuri fluorescente;
 • roată de susținere;
 • prelată.

marci de remorci auto

Dacă o compactă, o berlină sau un SUV se pot dovedi neîncăpătoare, trebuie să transporți bagajele și pasagerii în condiții optime, cu vehiculul potrivit. Descoperă oferta noastră de AUTOUTILITARE!

Top 10 mărci de remorci auto

Ți-ai cumpăra un automobil, o autoutilitară sau un camion fără brand sau de la o companie care a apărut pe piață în urmă cu două săptămâni? Cu siguranță, nu. Nici remorca nu trebuie aleasă la întâmplare, iar cea mai bună garanție a calității și fiabilității ei este marca. Cu toate că nu sunt la fel de cunoscuți ca brandurile auto de renume, producătorii de remorci ce merită luați în calcul sunt la fel de serioși în privința fabricației și a folosirii componentelor de cea mai bună calitate.

În cele din urmă, o remorcă trebuie să reziste nu doar masei pe care o au obiectele transportate, ci și uzurii cauzate de starea drumurilor și de rulajul mare. Printre cei mai cunoscuți fabricanți din această industrie se numără:

Krone: Producătorul german și-a început existența în localitatea Spelle, ca o afacere de familie, sub forma unei fierării. Astăzi, producătorul de remorci pentru camioane și utilaje agricole are facilități de producție în Scandinavia, în Țările Benelux, în Ungaria, în Turcia și chiar în Kazahstan. 

Schmitz Cargobull: Istoria acestui brand este asemănătoare cu a celor de la Krone. Tot ca o fierărie a pornit și Schmitz Cargobull, dar în anul 1892. Primele remorci pentru camioane au apărut în 1935, iar, de-a lungul timpului, producția s-a extins în Turcia și în Rusia. 

Kässbohrer: Fondat în anul 1893, acest brand german își are originea în orașul Ulm și a fost implicat, de-a lungul timpului, în producția de automobile și de autobuze. Astăzi, Kässbohrer este prezent cu activități industriale și comerciale în 55 de țări. 

Stema: Nu toți fabricanții germani de remorci sunt orientați exclusiv către segmentul camioanelor. Stema, care are sediul lângă Dresda, are o istorie de 70 de ani, în care a venit atât în sprijinul transportului profesional, cât și al celui recreațional. Cea mai lungă remorcă produsă de Stema are șase metri. 

Schwarzmuller: Compania austriacă are o istorie de 150 de ani și a fost fondată în Passau, având, de asemenea, ca obiect de activitate fierăria. Primele vehicule au apărut în 1907 și erau remorci pentru transportul butoaielor de bere, trase de cai.

Niewiadow: Producția de remorci nu putea rămâne o afacere strict vest-europeană, așa că polonezii care au fabrici în două orașe se laudă cu 50 de ani de tradiție. Remorcile cu brandul Niewiadow au apărut în 2013 și sunt disponibile în peste 200 de variațiuni, de la modele convenționale, pentru mașini mici, până la rulote. 

Faro: Tot din Polonia vine și Faro, un producător de remorci mici cu una sau două axe. Compania cu sediul în orașul Lublin a început prin producerea de acumulatori, roți și anvelope. 

Neptun: Un alt producător polonez apărut pe piață după 1990 este Neptun. Compania este specializată în producerea de remorci pentru mașinile mici, dar a lansat pe piață și remorci destinate transportului ambarcațiunilor.  

Repo: Producătorul autohton se mândrește cu capital românesc și este activ încă din anul 1994. Fabrica Repo este amplasată în orașul Slatina, iar modelele disponibile sunt realizate din tablă de aluminiu sau din tablă de metal zincat. 

Romturingia: Fondată la Câmpulung-Muscel, într-un loc cu o bogată tradiție în industria auto, compania cunoscută pentru conversii foarte reușite ale modelelor Dacia produce și remorci. Modelele destinate transportului de mărfuri generale sunt disponibile cu două sau cu o singură axă. 

Cu informațiile de mai sus, ești mai aproape de viitoarea ta remorcă. Cu o bună cunoaștere a nevoilor tale și cu un buget estimat corect, vei face o alegere potrivită. 

Credit foto: Shutterstock

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)