autovit.ro
B SECTIUNI

Mașină de clasă mică, mai nouă de 2008 și sub 4.000 de euro – ce opțiuni există?

Mașinile de clasă mică sunt foarte bine adaptate pentru traficul urban și, în funcție de motorizarea aleasă, pot fi foarte economice. Totuși, ele sunt suficient de spațioase pentru o escapadă de weekend la munte sau la mare și oferă un nivel de confort bun. Pe piața de second-hand există numeroase oferte care se încadrează în criteriile de mai sus. Iată-le pe cele mai atractive:

1. Skoda Fabia 1.4 TDI, 2008, circa 120.000 km

Skoda Fabia este una dintre cele mai bune oferte din clasa mică. Modelul ceh este spațios la interior și utilizează tehnologie modernă pentru vremurile sale, provenită de la Grupul VW. Motorul diesel 1.4 TDI este foarte economic în traficul urban, dar funcționează nerafinat și este destul de zgomotos.

 

opel_corsa_5-door_962. Opel Corsa 1.3 CDTI, 2010, circa 130.000 km

Opel Corsa D este un model foarte des întâlnit pe strazile din România, în special la publicul feminin. Corsa are un design armonios, este plăcută la conducere, ușor de manevrat în oraș, dar nu este la fel de spațioasă în spate precum Fabia. Dieselul 1.3 CDTI este economic, nu foarte zgomotos, dar nu vă așteptați la performanțe ridicate. Recomandăm versiunea de 90 CP.

 

3. Hyundai Accent 1.5 CRDI, 2009, circa 70.000 km

Hyundai Accent este unul dintre puținele modele de clasă mică disponibile cu o caroserie sedan, ceea ce aduce un avantaj major în materie de spațiu pentru bagaje. Coreeanul este spațios și la interior, are un tren de rulare elastic și un motor diesel foarte economic. Deși propulsorul este vioi, Accent este complet lipsit de sportivitate și are un interior destul de anost, cu materiale din plastic dur.

 

4. Peugeot 207 1.4i, 2009, circa 140.000 km

Peugeot 207 este unul dintre cele mai plăcute vizual modele din clasa mică. Este agil, ușor de condus prin traficul urban și are un interior ergonomic. Totuși, dieselurile sunt mai scumpe, iar motoarele pe benzină consumă destul de mult în oraș.

În această gamă de preț există numeroase oferte pe piața de second-hand, chiar și din clasa compactă, însă numărul de kilometri rulați este sensibil mai mare decât la ofertele prezentate mai sus. Recomandarea noastră este să mizați pe un model într-o stare de funcționare cât mai bună, care să necesite o întreținere minimă pentru cel puțin un an de zile.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)