autovit.ro
B SECTIUNI

Maşini cu prestanţă deosebită pentru doamne şi domnişoare

Acest subiect este dezbătut foarte rar sau aproape deloc chiar şi în presa de specialitate. Nu de puţine ori există dicuţii despre ce maşina este mai potrivită pentru o domnişoară care merge preponderent în oraş. Pentru că trăim în vremuri moderne este obligatoriu ca maşina să iasă în evidenţă nu doar printr-o culoare deosebită, dar şi prin eleganţa designului. Pe lângă acestea, ea trebuie să fie uşor de parcat şi agilă prin traficul aglomerat din oraş. Iată câteva din soluţiile care ni le oferă piaţa de maşini second-hand.

1. Fiat 500

Pe piaţa de second-hand, Fiat 500 are preţuri ce pornesc de la circa 3.500 de euro şi ajung chiar la 15.000 de euro. Majoritatea modelelor sunt echipate cu motoarele pe benzină, de 1,2 litri şi 70 CP sau 1,4 litri şi 100 CP. Pentru că este o maşină de oraş, cu cât este mai mic motorul cu atât mai bine. Faţă de alte modele de clasă mică, Fiat 500 are o poziţie de conducere ceva mai înaltă, apect care s-ar putea să fie apreciat de domnişoare, mai ales că vizibilitatea de jur-împrejur este puţin mai bună. Pentru că acest model este extrem de configurabil şi vine în foarte multe culori la exterior şi la interior, este greu să gaseşti două maşini identice, astfel încât poate fi uşor să alegi ceva care îţi place.

2. Citroën DS3

Citroën DS3 este o maşină extrem de rară pe piaţa noastră, în mare parte datorită preţului ridicat de achiziţie. Pe piaţa de second-hand, în momentul redactării acestui articol sunt doar trei oferte, cu preţuri ce variază între 9.000 şi 15.500 de euro. DS3 utilizează aceeaşi platformă tehnică precum Citroën C3, însă caroseria este redesenată, interiorul are materiale mult mai bune, există zeci de configuraţii pentru culori, iar oferta de jante poate fi numită spectaculoasă pentru acest segment. DS3 este printre cele mai şic maşini de clasă mică. Pentru motorizări, recomandarea merge tot spre un motor pe benzină, cu cilindree cât mai mică pentru un consum bun.

Opel adam3. Opel Adam

Opel Adam este cel mai nou venit în segment, dar acesta aduce foarte mult stil şi extrem de multe posibilităţi de configurare. Culorile sunt foarte aprinse, opţiunile sunt multiple, astfel încât orice Adam va atrage atenţia prin felul său de a fi diferit. Pentru că este foarte nou, în acest moment nu există niciun Adam rulat la vânzare, însă există dealeri care vând maşini de showroom la preţuri sub cele de listă. Chiar şi aşa, preţurile sunt ridicate şi pleacă de la circa 12.000 de euro.

4. Smart ForTwo

Smart ForTwo poate fi numită maşina supremă pentru oraş. Este extrem de compactă, foarte uşor de manevrat, uşor de parcat şi vine cu motoare foarte economice şi, în plus, cu o cutie automată. Mai mult, natura sa este una premium, deci calitatea este foarte bună. Peste toate acestea, un Smart arată mereu bine şi nu poate trece neobservat. Şi el este foarte configurabil şi există foarte multe modalităţi de personalizare, astfel încât nu va fi greu să găseşti unul pe plac. Pentru că ForTwo se produce de mulţi ani, am resticţionat aria de selecţie la modele mai noi de anul 2008, iar preţul acestora variază între circa 3.500 de euro şi 10.000 de euro pentru modelele cu un rulaj foarte mic şi mai noi. Motorul este poziţionat în spate şi toate versiunile sunt economice.

 

Toate aceste maşini se fac remarcate prin stilul lor şi prestanţa deosebită. Ele intră într-o categorie specială şisunt peste nivelul unui model convenţional din clasa mini/mică. De aceea, sunt foarte potrivite doamnelor şi domnişoarelor, mai ales că se conduc şi foarte uşor. Singurul sacrificiu? Latura financiară.

 

 

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)