autovit.ro
B SECTIUNI

Maşini de clasă mică, mai noi de anul 2008 şi mai ieftine de 3.000 de euro

Pentru cei care nu au nevoie de foarte mult spaţiu, ci doar de o maşină cu care să circule zilnic prin oraş, dar cu care să poate ajunge ocazional la mare sau la munte există numeroase alternative în clasa mică. Mai jos, încercăm să vă prezentăm câteva opţiuni existente pe piaţa de second-hand, care sunt mai noi de anul 2008, dar mai ieftine de 3.000 de euro, o sumă considerată corectă pentru un astfel de model .

1.      Toyota Yaris, 1.3i 99 CP, 2010

Toyota Yaris este unul dintre cele mai fiabile modele din clasa mică, lucru conformat de majoritatea topurilor de fiabilitate. Micul motor pe benzină este destul de puternic şi dezvoltă 99 CP. El funcţionează vivace, însă necesită turaţii ridicate pentru atingerea cuplului maxim, ceea nu este este foarte plăcut în traficul din oraş. În rest, Yaris este uşor manevrabil şi oferă o vizibilitate bună. Trenul de rulare este setat destul de moale, astfel încât trecerea peste denivelări nu este resimţită dur la interior.

2.      Citroen C3, 1.4 HDi 70 CP, 2008

Citroën C3 este un model cu un design cu forme rotunjite, care se adresează în general femeilor. Dieselul său de 1,4 litri produce 70 CP, dar are un cuplu bun la turaţii joase, ceea ce îl face uşor de exploatat în traficul urban. La turaţii normale motorul se aude plăcut, însă în sarcină ridicată el devine zgomotos. Trenul de rulare este setat mai moale, maşina având un ruliu sensibil în viraje. Direcţia este şi ea foarte moale, fiind asistată chiar excesiv, în special pentru deplasarea cu viteze ridicate. Trenul de rulare este supus defecţiunilor frecvente.

Fiat panda exterior spate3.      Fiat Panda, 1.1i 54 CP, 2008

Fiat Panda este un model de clasă mini/mică care îşi păstrează destul de bine valoarea pe piaţa maşinilor la mâna a doua. Caroseria sa are uşoare valenţe de monovolum, fiind mai înaltă. La fel este şi poziţia de conducere, care oferă o bună vizibilitate de jur-împrejur. Motorul pe benzină de 1,1 litri este destul de zgomotos, dar este vioi până la viteze de circa 80 km/h. Cu acest motor, este recomandată preponderent utilizarea în mediul urban.

4.      Renault Clio, 1.5 dCi 68 CP, 2009

În criteriile de mai sus, se poate găsi, destul de rar însă, chiar şi un Clio cu motorul diesel 1.5 dCi. Clio este un model de clasă mică foarte confortabil, cu un interior destul de spaţios şi cu un design plăcut. Motorul diesel este extrem de economic, putându-se obţine valori foarte bune de consum, chiar şi de 4,0 l/100 km în oraş. Când vine vorba de fiabilitate, Clio este deficitar la capitolul tren de rulare şi, în unele cazuri, au fost semnalate probleme cu injectoarele.

 Alte variante:

Printre aceste modele de mai sus, piaţa de maşini second-hand mai oferă şi alte alternative. Destul de greu se poate găsi VW Polo cu motoarele de cilindree mică pe benzină, însă cu destul de mulţi kilometri. În aceleaşi condiţii mai există Opel Corsa. Tot în aceleaşi criterii se mai încadrează Fiat Punto, Chevrolet Aveo sau chiar şi Dacia Sandero, în unele cazuri cu motorul 1.5 dCi. Sandero este sensibil mai spaţioasă decât orice alt model prezentat aici, ceea ce poate reprezenta un avantaj pentru anumiţi cumpărători. 

 

5 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)