autovit.ro
B SECTIUNI

Masini de colectie: Alfa Romeo Iguana

Unul dintre cele mai rare automobile produse vreodata, conceptul Iguana realizat in anul 1969 de catre Giorgetto Giugiaro (Italdesign) se bazeaza pe legendarul model Alfa Romeo 33/2. Firesc numele i s-a atribuit datorita culorii interioare si exterioare care imita perfect pielea misterioasei reptile.

Prezentat in anul 1969 la Salonul Auto de la Torino, conceptul Alfa Romeo Iguana este un exotic coupe cu doua locuri, lung de 4,07 metri si inalt de 1,05 metri. Iar pentru ca vorbim despre un studiu de design perfect functional, acest automobil este catalogat printre cele mai rare aparitii si chiar printre cele mai scumpe masini de colectie.

Design spectaculos

Chiar daca linia abordata destul de “colturoasa” este atipica pentru constructorul italian, conceptul Iguana impresioneaza prin fanta situata la limita superioara a capotei care delimiteaza cele doua “cocoase” ale pasajelor rotilor fata. Se mai remarca in partea inferioara a capotei blocurile optice escamontabile, cu faruri de forma circulara.

Plafonul habitaclului este realizat din sticla, iar impreuna cu parbrizul si luneta indraznet inclinate creaza un ansamblu impresionant al suprafetei vitrate. Chiar si luneta a fost conceputa din sticla pentru a se putea admira propulsorul dispus in partea posterioara. Tot in spate mai este sesizat un deflector de aer controlat electronic, precum si o impozanta fanta de racire a motorului.

In habitaclu impresioneaza decuparea extravaganta a plansei de bord si concentrarea instrumentarului necesar si suficient pe consola centrala care delimiteaza cele doua scaune.

Motor de turatie…

Prototipul Alfa Romeo Iguana este animat de un puternic propulsor cu 8 cilindri dispusi in V si o cilindree de 1995 cmc, capabil sa dezvolte o putere maxima de 230 CP in momentul urcarii in 8.800 de ture! Iar daca prin prisma greutatii nu putem vorbi despre o masina de competitie (puterea specifica este de aproximativ 115 CP/ tona), conceptul Alfa Romeo Iguana este un adevarat showcar care atrage privirile la fiecare concurs de eleganta la care participa…

Avem fani Alfa Romeo Iguana pe aici? Ce parere aveti despre aceasta masina de colectie?

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)