autovit.ro
B SECTIUNI

Masini de colectie: Lamborghini Diablo

Un supercar de referinta pentru industria auto, Diablo a fost lansat intr-un moment foarte dificil pentru marca italiana. Iar in ciuda problemelor, Lamborghini a jucat totul pe cartea performantei construind cel mai rapid automobil de serie din acele vremuri…

Omul providential care in anul 1987 a salvat marca Lamborghini de la faliment este americanul de origine italiana Lee Iaccoca, presedintele lui Chrysler. Astfel, sub conducere americana, Lamborghini a lansat pe 21 ianuarie 1990 modelul Diablo, un veritabil supercar care costa atunci 240.000 USD.

Opera designerului Marcello Gandini, Lamborghini Diablo a fost fabricat intre anii 1990 si 2001 in 2.884 exemplare, in doua versiuni ale propulsorului V12 de 5.707 cmc: Diablo VT (490 CP) si Diablo SV (530 CP). Din anul 1996 incepe productia variantei Roadster, model care va fi produs pana in anul 1999 in 466 unitati.

Insa anul 2000 a marcat decisiv istoria acestui model… La editia din acel an a Salonului Auto de la Detroit a fost prezentata versiunea Diablo 6.0, un supercar produs din fibra de carbon si animat de puternicul propulsor V12 de 6 litri care dezvolta 550 CP.

Dintre multiplele caracteristici ale lui Lamborghini Diablo 6.0 se disting ecartamentele supradimensionate ale ambelor punti, evcuarile revolutionare pentru acele vremuri si sistemul de management al propulsorului cu microprocesor de 32 biti. De asemenea, sasiul a fost complet imbunatatit, s-a instalat un performant sistem de climatizare al habitaclului si s-a optat pentru o “incaltaminte” deosebit de usoara, cu jante din magneziu.

Ca si la exterior, fibra de carbon este materialul preponderent in habitaclu…. Instrumentarul plansei de bord a fost complet redesenat pentru o mai buna vizibilitate la viteze de top. Fata de versiunile anterioare, parbrizul a fost redesenat pentru un surplus de vizibilitate la viteze mari. Tot interiorul garnisit cu piele fina, care coroborata cu componentele din fibra de carbon si insertii din aluminiu contribuie la impactul vizual ravasitor al lui Diablo 6.0.

Iar daca vreti sa va faceti o idee despre cum se conduce un Lamborghini Diablo 6.0, puteti viziona un test-drive spectaculos realizat in America:

Sunt absolut sigur ca v-a placut filmuletul realizat de catre Fox Valley Motorcars si astept impresiile voastre precum si alte picanterii legate de acest supercar…

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)