autovit.ro
B SECTIUNI

Mazda a lansat primul său model electric de serie numit MX-30

Mazda a lansat oficial primul său model cu motor electric numit MX-30.

Numit Mazda MX-30, noul model electric din Japonia este un crossover coupe cu design în stilul Kodo. Un element interesant este adoptarea unui set de portiere spate ce se deschid în sens invers (suicide doors), portiere inspirate de cele ale modelului Mazda RX-8. Soluția adoptată de Mazda pentru accesul la locurile din spate este similară și cu cea folosită de BMW pentru modelul electric i3. Astfel, noul model Mazda MX-30 are un profil de crossover coupe ce va atrage cu siguranță toate privirile.

Dimensiunile exterioare sunt identice cu cele ale proaspătului lansat model CX-30: 4.395 mm lungime și 1.795 mm lățime. La interior, Mazda a adoptat stilul minimalist care o caracterizează, cel de la volan având la dispoziție o planșă de bord mixtă (analog+digital).

La câteva zile după lansarea de la Salonul Auto de la Tokyo, Mazda a anunțat și prețurile pentru piața din România. Noul model electric MX-30 va avea un preț de pornire de 33.900 euro, modelul putând fi precomandat în varianta de lansare ce va fi echipată cu culoarea Ceramic Metallic, jante de 18 inch și faruri LED adaptive.

Modelul va avea garanția de 3 ani în limita a 100.000 de km, în timp ce a bateriei va fi de 8 ani în limita a 160.000 de km. Mazda MX-30 poate fi precomandată deja la toți dealerii Mazda din România și se estimează că primele unități vor fi livrate în a doua jumătate a anului 2020.

MX-30 folosește un motor electric amplasat pe puntea față ce oferă o putere de 105 kW (143 CP) și un cuplu de 265 Nm. Pentru a alimenta motorul electric, Mazda și-a echipat modelul cu o baterie de 35.5 kWh ce furnizează o autonomie de 200 km. Este o cifră mică după standardele din industrie, dar japonezii spun că au ales această soluție pentru a păstra greutatea modelelui în limite acceptabile și pentru că majoritatea clienților de automobile electrice folosesc mașina preponderent în oraș.

Bateria poate fi încărcată la prize rapide de 50 kW sau la prize AC de 6.6 kWh.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)