autovit.ro
B SECTIUNI

Mazda MX-5 și-a adjudecat titlul de Mașina Anului în lume, în timp ce BMW Seria 7 a fost desemnată cea mai bună limuzină de lux

În avanpremiera Salonului Auto de la New York, roadsterul nipon Mazda MX-5 a reușit să-și adjudece titlul de World Car of the Year. În finală, acesta a punctat mai bine decât noul Audi A4 și Mercedes-Benz GLC. Juriul care decernează titlu este format din 73 de jurnaliști, care oferă note la capitole prestabilite.

 

În cadrul aceleiași competiții, Mazda MX-5 a reușit să câștige și titlul de World Car Design, pentru cea mai frumoasă mașină din lume lansată în anul 2016. Mazda MX-5 este una dintre cele mai plăcute la conducere mașini, foarte dinamică, agilă și cu cu performanțe ridicate, fără ca motoarele să fie prea puternice. Aici, greutatea redusă este cea care contează. În România, pe piața de mașini rulate, Mazda MX-5 se găsește destul de greu. Ofertele sunt puține și, în general, din generații mai vechi. În acest link găsești ofertele existente în acest moment.

bmw-seria-7-3

În cadrul World Car of the Year au fost decernate și alte premii. Primul dintre acestea este World Luxury Car, adjudecat de BMW Seria 7. Limuzina de lux a bavarezilor a progresat enorm față de generația anterioară, are o suspensie pneumatică la toate roțile și se poate lupta de la egal la egal cu eternul rival Mercedes-Benza Clasa S, chiar și când vine vorba despre confort. Chiar dacă este foarte nouă, actuala generație a Seriei 7 poate fi cumpărată deja de pe piața de mașini rulate. Ofertele din acest moment pot fi găsite aici.

BMW Seria 7 interior

Al treilea premiu oferit la New York este cel pentru World Performance Car, adjudecat de Audi R8. Acesta a fost urmat în clasament de Mercedes-Benz C 63 AMG Coupe și de Honda Civic Type R. Ultimul trofeu oferit este cel pentru World Green Car, câștigat de Toyota Mirai, primul model de serie alimentat cu hidrogen. Acesta a fost urmat de Toyota Prius și de Chevrolet Volt.

Audi R8 V10 

Mașina Anului în Europa

Titlul pentru Mașina Anului în Europa a fost câștigat de noul Opel Astra, care s-a impus clar în fața competiției. În clasament, compacta germană a fost urmată de Volvo XC90 și de Mazda MX-5. Opel Astra are o platformă nouă, motoare din generații noi cu injecție directă, este economică și se conduce plăcut. În plus, este primul model compact care oferă un sistem de faruri cu matrice de LED.

Opel-Astra-295896

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)