autovit.ro
B SECTIUNI

Mercedes-AMG A35 4MATIC – cel mai accesibil AMG din istorie

Mercedes a lansat în acest an noua Clasa A, care însă nu a dispus de o versiune AMG la momentul  lansării. Pentru a putea atrage mai mulți clienți ai segmentului hot-hatch, constructorul din Stuttgart a decis să producă nu doar una, ci două versiuni AMG pentru modelul său de clasă compactă. Mercedes-AMG A35 4MATIC este prima dintre acestea.

 

Unul dintre cele mai performante hot-hatch-uri a fost, fără doar și poate, vechiul A 45 AMG, însă acesta concura doar la vârful clasei, fără să ofere o competiție reală în materie  de preț pentru modele precum VW Golf R, Audi S3 sau BMW M135i. De aceea, Mercedes a decis să producă o versiune AMG mai puțin puternică, dar bine personalizată, care să fie mai accesibilă decât modelul de top.

În acest moment, Mercedes-AMG A35 4MATIC este cel mai ieftin AMG din gama, dar promite performanțe specifice acronimului primit de cele mai rapide modele ale mărcii. Sub capotă, mezinul AMG are un motor de 2,0 litri, supraalimentat cu turbo, care dezvoltă 306 CP (5800-6100 rpm) și 400 Nm.

Puterea este transmisă suprafeței de rulare prin intermediul unei cutii de viteze cu dublu-ambreiaj AMG Speedshift cu 7 trepte și a sistemului de tracțiune integrală 4MATIC.

 

Astfel, accelerația de la 0 la 100 km este realizată în doar 4,7 secunde, o cifră cu adevărat impresionantă dacă ținem cont că în următoarele luni vom vedea un AMG A45, care promite să coboare această cifră la un nivel incredibil pentru segmentul compact. Așa cum era de așteptat, viteza maximă este limitată la 250 km/h.

Pentru a putea opri în siguranță, A35 beneficiază de un sistem de frânare generos dimensionat, cu discuri care au un diametru de 350 mm pe puntea față și de 330 mm pe puntea spate. Jantele din dotarea standard au 18 inchi, opțional fiind disponibile modele mai mari.

Pentru a putea ajusta modul de mers la situația de drum, șoferul are la dispoziție cinci moduri dedicate: Slippery, Comfort, Sport, Sport+ și Individual, trenul de rulare fiind, evident, adaptiv.

Nu putem uita de pachetul de design interior și exterior, care pune foarte clar în valoare pretențiile hot-hatch-ului Mercedes, cu scaune, volan, evacuări și elemente de caroserie personalizate pentru a transmite sportivitate și forță.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)