autovit.ro
B SECTIUNI

Mercedes-AMG GT S Roadster – 522 CP pregătiți pentru vară

Roadsterul versiunii AMG GT nu este nou, însă pentru anul 2018 Mercedes a pregătit o versiune nouă, care se va încadra exact în mijlocul gamei, între GT Roadster și GT C Roadster. Iată tot ceea ce aduce nou versiunea GT S.

 

Dacă nu puteai alege între cei 476 CP ai versiunii GT Roadster și cei 557 CP ai versiunii GT C Roadster, acum problemele tale s-au rezolvat, pentru că Mercedes oferă versiunea GT S Roadster care are 522 CP. Lăsând gluma la o parte, cea mai nouă versiune dintre cele trei este poziționată exact la mijlocul gamei, atât ca putere și performanțe, cât și ca preț.

Toate cele trei versiuni au sub capota lungă același motor V8 de 4,0 litri supraalimentat cu două turbine și aceeași cutie de viteze AMG Speedshift DCT 7G. Diferențele de performanțe sunt făcute strict de setarea propulsorului, prin creștere presiunii în turbine.

Pentru că vorbeam că noua versiune se poziționează exact la mijloc, fișa tehnică ne confirmă acest lucru. Pentru GT S Roadster, accelerația de la 0-100 km/h are loc în 3,8 secunde, în timp ce pentru celelalte versiuni cifra este de 4,0 s, respectiv 3,7 s. Situația este similară și în cazul vitezei maxime, care ajunge la 308 km/h pentru noua versiune, în timp ce fișa tehnică arată 302 km/h, respectiv 316 km/h pentru celelalte versiuni.

Totuși, GT S Roadster este mai apropiat prin ceea ce oferă de versiunea de top. Între asemănările dintre acestea trebuie să amintim că puntea spate integrează un diferențial autoblocant, cu rol direct în dinamică. De asemenea, evacuarea este activă și mai puțin restrictivă, jantele sunt la fel ca la versiunea de top (pe 19 inchi și 20 de inchi în spate), iar dimensiunea discurilor de frână este de similară cu cea mai puternică versiune. Toate aceste echipamente fac din GT S Roadster un cabriolet extrem de capabil din punct de vedere dinamic, pregătit nu doar să ruleze pe riviera franceză, ci și pe orice circuit al lumii. Însă, după preferințe, comportamentul poate fi croit în funcție de situația de drum prin selectarea unui mod special, alegând dintre Comfort, Sport, Sport Plus, Race sau Individual.

Acoperișul din material textil este un element important pentru Roadsterul sportiv, fiind construit pe un schelet extrem de ușor, din magneziu și aluminiu, care menține centrul de greutate jos. Cele trei straturi de material textil asigură o izolație fonică și termică excelentă, ceea ce face ca GT S să poată fi exploatat în orice anotimp.

Mercedes-AMG GT S poate fi comandat din acest moment la orice dealer al mărcii, livrările fiind programate pentru luna iulie a acestui an.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)