autovit.ro
B SECTIUNI

Mercedes-AMG Project ONE are mai mult de 1000 CP și trece de 350 km/h

Una dintre cele mai spectaculoase mașini prezentate la Salonul Auto de la Frankfurt a fost, fără îndoială, hypercarul celor de la Mercedes-AMG. Project ONE este derivat direct din monopostul cu care Lewis Hamilton concurează în Formula 1, are același motor și performanțe absolut impresionante.

 

AMG, divizia de performanță a celor de la Mercedes, a pregătit lansarea lui Project ONE cu ocazia împlinirii a 50 de ani de existență și nu a făcut nicio concesie pentru un rezultat de excepție. Hypercar-ul împrumută motorul turbo pe benzină de 1,6 litri din Formula 1 care, ajutat de 4 motoare electrice, dezvoltă o putere mai mare de 1.000 CP. Unul dintre motoarele electrice ajută direct motorul termic, unul este special dezvoltat pentru a antrena turbina, iar ultimele două funcționează independent pe fiecare roată a punții față.

Astfel, motorul pe benzină împreună cu cel electric antrenează puntea spate spre care livrează 680 CP, iar cele două motoare electrice de pe puntea față generează, împreună, 326 CP. Performanțele sunt absolut impresionate, Project ONE fiind capabil să accelereze de la 0 la 200 km/h în mai puțin de 6 secunde și poate trece de pagul celor 350 km/h. Este interesant că mașina poate rula complet electric pentru circa 25 de km. Pentru transmisie, Project ONE utilizează o cutie secvențială cu 8 trepte, iar tracțiunea este, evident, integrală.

 

Interiorul a fost modelat cât mai aproape de cockpitul mașinii din Formula 1, însă totul este funcțional pentru doi pasageri. Pentru a găsi poziția perfectă, șoferul poate regla scaunul, volanul, dar și pedalele.

Dacă deja îți pregăteai bugetul pentru a-ți achiziționa acest hypercar trebuie să știi că prețul lui Project ONE este de circa 2,5 milioane de euro, însă nici acești bani nu-ți vor garanta achiziția. Toate cele 275 de exemplare care urmează să fie construite au fost deja vândute, clienții fiind aleși extrem de selectiv de Mercedes.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)