autovit.ro
B SECTIUNI

Mercedes-Benz G 500 4×4² – un concept de off-roader extrem ce poate intra în producția de serie

Mercedes vrea să atragă toate priviriile la standul său de la Salonul Auto de la Geneva. Una din piesele de rezistență ce vor fi expuse este noul concept Mercedes-Benz G 500 4×4², un off-roader extrem creat după aceeași rețetă ca și impresionantul Mercedes-Benz G 63 AMG 6×6. Deși deocamdată este doar la stadiul de concept, are toate șansele să intre în producția de serie.

Mercedes-Benz ca expune la Salonul Auto de la Geneva un off-roader extrem bazat pe modelul G 500. Noul model, care se află momentan în stadiul de concept-car, poartă numele de G 500 4×4² și folosește rețeta deja testată pe impresionantul Mercedes G 63 AMG 6×6. Monstrul cu șase roți motrice este deja favoritul unor clienți cu dare de mână din America și Orientul Mijlociu, așa că fratele său mai mic G 500 4×4² are toate șansele să fie produs în serie. Mercedes a transformat un G 500 într-un off-roader extrem, cu o alură impresionantă, dar de data aceasta a renunțat la puntea spate dublă. Noul Mercedes-Benz G 500 4×4² este scos în evidență printr-un look agresiv subliniat de spoilerul AMG și evazările exagerate ale aripilor realizate din fibră de carbon. O rampă de lumini LED amplasată pe plafon, deasupra parbrizului completează imaginea de automobil indestructibil.

Capacități impresionante

15C144_017Mercedes a înălțat garda la sol la 450 mm pentru G 500 4×4², ceea ce îi conferă capacități de trecere peste aproape orice formă de teren accidentat. Spre comparație, un Mercedes G 500 normal are o gardă la sol de doar 210 mm și este un off-roader foarte capabil. Pentru a putea se mișca peste orice suprafață, G 500 4×4² folosește anvelope speciale montate pe jante de 22 inch, iar puterea este furnizată de motorul cu opt cilindri în V supraalimentat prin sistem twin-turbo și o capacitate de 4.0 litri. Acest motor furnizează 422 cai putere ce sunt transmiși către toate cele patru roți prin intermediul unei cutii de viteze automată cu șapte trepte.. Mercedes nu a furnizat date despre performanțele noului model, dar spune că acesta oferă celui de la volan senzațiile unui automobil sport, în ciuda gabaritului impresionant.

Mercedes-Benz G 500 4×4² are capacități extreme în teren accidentat. Pe lângă garda la sol de aproape jumătate de metru, G 500 4×4² are unghiuri de atac și fugă de 52 și 54 grade și poate traversa fără probleme vaduri de apă cu adâncime de până la un metru. Dacă acest model va ajunge în producția de serie, prețul de vânzare va fi de peste 200.000 euro.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)