autovit.ro
B SECTIUNI

Mercedes-Benz CLA, un rebel stilat

Zilele trecute, in cadrul Salonului Auto de la Detroit, Mercedes-Benz a prezentat oficial noul CLA, versiunea in trei volume a compactei A-Klasse. Este vorba despre varianta de serie a Concept Style Coupe, studiul de design prezentat anul trecut la Beijing si care a prefigurat acest frate mai mic pentru CLS.

Ca si in cazul Concept Style Coupe, aceasta versiune de serie se bazeaza foarte mult pe stilul rebel subliniat prin linii provocatoare. Si chiar daca se observa clar ca design-ul noului coupe in patru usi se apropie mai mult de cel al compactei A-Klasse, nu este vorba doar de o simpla grefare a unui portbagaj si o alungire cu 34 cm a caroseriei.

CLA_2

In rest putem discuta clar despre o varianta in miniatura a modelului CLS. Adica un profil similar care se bazeaza pe un plafon arcuit ce ii confera atat o alura dinamica (Cxa 0,23), cat si apartenenta evidenta la segmentul coupe-urilor premium in patru usi. Din punct de vedere tehnic, noul Mercedes-Benz CLA utilizeaza aceeasi platforma tehnica MFA (Modular Front Architecture) comuna atat cu A-Klasse cat si cu B-Klasse.

CLA_3

La interior nu sunt sesizate mari surprize prin comparatie cu versiunea hatchback A-Klasse… Aceleasi fante de ventilatie de forma rotunda cu design ce evoca motorul unui avion cu reactie, ecranul multimedia plasat deasupra consolei centrale, cele doua cadrane masive din plansa de bord, volanul multifunctional, precum si gradul ridicat al finisarilor interioare. Din punct de vedere al echipamentelor, noul CLA dispune in echiparea standard de ultimele inovatii in materie de securitate: sistemul de avertizare al somnolentei Attention Assist, precum si sistemul Collision Prevention Assist.

CLA_4

Evident ca si gama de motorizari a fost preluata de la hatchback-ul compact, astfel noul coupe in patru usi beneficiaza de trei propulsoare pe benzina: 1.6 litri 122 CP (CLA 180) si 156 CP (CLA 200), 2 litri de 211 CP (CLA 250), acesta din urma fiind cel mai puternic motor pe benzina din oferta, pana la introducerea versiunii CLA 45 AMG de 340 CP. La capitolul motorizari turbodiesel, noul Mercedes-Benz CLA dispune de doua propulsoare: CLA 200 CDI (136 CP) si CLA 220 CDI (170 CP). Mai mult, constructorul german afirma ca pentru anumite motorizari se mai poate opta pentru noul sistem de tractiune integrala 4Matic. De altfel, noul CLA este promotorul unei noi generatii 4Matic, o varianta imbunatatita a clasicului sistem si care la nevoie poate transfera pana la 90% din cuplu catre puntea spate. Mai mult, Mercedes-Benz afirma ca noul sistem 4Matic cantareste doar 70 kg, fiind cu 25% mai usor prin comparatie cu sistemele de tractiune integrala similare ale rivalilor sai.

Oficialii marcii germane au mai anuntat ca lista de comenzi pentru noul Mercedes-Benz CLA va fi deschisa incepand cu luna martie a acestui an, iar primele livrari vor fi onorate din luna iunie.

Voi ce parere aveti despre noul Mercedes-Benz CLA?

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)