autovit.ro
B SECTIUNI

Mercedes-Benz Clasa E Coupe – a patra versiune de caroserie a familiei E

Cu ultimele modele lansate, Mercedes ne-a obișnuit cu mașini extrem de frumoase. Până la urmă, cui nu-i place recent lansata Clasa E sau Clasa C, care au schimbat radical imaginea anostă cu care se prezenta marca din Stuttgart până nu demult. În contextul în care imaginea de marcă a devenit remarcabilă, Mercedes-Benz a lansat o serie de coupe-uri, în segmente diferite, însă de la Clasa C Coupe și până la Clasa S Coupe exista un loc gol. Exact pentru nou lansatul Mercedes-Benz Clasa E Coupe.

 

La fel ca și limuzina, versiunea coupe promovează aceleași linii fluide, aproape fără muchii ascuțite și impresionează prin eleganță și rafinament. Față de modelul anterior, Clasa E Coupe a crescut semnificativ în dimensiuni și a ajuns la 4,82 metri, ceea ce reprezintă un plus de 12,3 cm. Ampatamentul a crescut și el cu 11,3 cm, valoare care aduce un plus important în materie de spațiu interior, în special pentru pasagerii de pe locurile din spate.

Spre deosebire de generația anterioară, care utiliza platforma și tehnologiile de la Clasa C, noul Clasa E Coupe este un E adevărat și preia motorizările, tehnologiile și echipamentele de confort de la versiunea sedan. Astfel, opțional, Clasa E Coupe este disponibilă chiar și cu suspensia pneumatică adaptivă Air Body Control, care va aduce un plus uriaș în materie de confort la rulare. Până la urmă, un Benz trebuie să fie, înainte de toate, confortabil.

image001-2

În momentul lansării, gama de motorizări va cuprinde trei unități, disponibile în patru versiuni de putere, dintre acestea doar una fiind diesel. Sub capota lui E 220 d Coupe, Mercedes propune noul diesel de 2,0 litri și 194 CP, cu valori de consum extrem de mici pentru acest segment (doar 4,0 l/100 consum mediu). Cine dorește să se îndrepte spre propulsoarele pe benzină poate alege între E 200, E 300 sau E400 4MATIC. Primele două au sub capotă același propulsor, de 2,0 litri, dar oferit în versiuni de putere diferite, de 184 CP, respectiv 245 CP. Cea mai puternică versiune din acest moment este reprezentată de E 400 4MATIC, cu un V6 de 3,0 litri și 333 CP. Indiferent de motorizare, cutia de viteze automată 9G-Tronic este oferită în echiparea standard.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)