autovit.ro
B SECTIUNI

Mercedes-Benz Clasa G facelift – Rege în teren accidentat

Povestea de succes care are o istorie de peste 35 de ani are acum un nou capitol. Una dintre cele mai performante mașini în teren accidentat a primit un facelift, care aduce la zi motorizările, tehnologiile și modul cum se conduce. Clasa G este o icoană a industriei auto și adoptă un design care nu s-a schimbat prea mult în lunga sa istorie.

 

Totuși, Mercedes și-a pus sensibil amprenta peste interiorul și exteriorul versiunii facelift. Astfel, cel mai potent SUV din gama Mercedes adoptă materiale mai plăcute pentru interior, jante redesenate, o paletă de culori redefinită și elemente de caroserie care conturează designul și pun în valoare imaginea bine cunoscută oricărui entuziast auto.

 

Mercedes-Benz G-Class (BR 463) 2015Mercedes-Benz Clasa G – motorizări

Cea mai importantă modificare pentru gama de motorizări a Clasei G este reprezentată de apariția în gamă a motorului V8 biturbo de 4,0 litri, care a debutat pe AMG GT și pe care la-m văzut deja la treabă pe G 500 4×42. Acesta dezvoltă o putere de 422 CP și va fi regăsit sub capota versiunii G 500. Pentru cei care preferă motorul diesel, Mercedes oferă versiunea G 350 d, cu un propulsor de 3,0 litri, a cărui putere a crescut de la 211 CP la 245 CP. La fel ca și până acum, în gamă există două versiuni AMG. Prima este reprezentată de G 63 care propune o putere de 571 CP dintr-un motor V8 (un plus de 27 CP față de versiunea anterioară). În vârful gamei este oferit, în continuare, modelul G 65, cu un motor V12 a cărui putere a crescut de la 612 CP la impresionanta valoare de 630 CP. În afară de această ultimă versiune, toate modelele sunt oferite standard cu sistem start&stop, deși chiar nu vedem rostul acestuia.

Mercedes anunță că a lucrat intens la setarea trenului de rulare pentru a obține un confort mai bun pe șosea, dar și la recalibrarea sistemelor de siguranță activă pentru o dinamică crescută în condiții de siguranță maximă. Bineînțeles, performanțele din teren accidentat sunt la fel de bune, Clasa G fiind disponibilă în dotarea de serie cu un sistem de tracțiune integrală, reductor și trei diferențiale blocabile pentru atingerea unui nivel de tracțiune foarte ridicat, indiferent de condițiile în care se rulează.

Pentru lansarea, Mercedes oferă o ediție specială denumită EDITION 463, cu elemente de personalizare unice la interior și la exterior, bazată pe G 63 și G 65.

 

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)