autovit.ro
B SECTIUNI

Mercedes-Benz Clasa C facelift va fi prezentat la Geneva

Limuzina de clasă medie a celor de la Mercedes a fost prezentată în haine noi, chiar înaintea Salonului Auto de la Geneva, unde va fi expusă în mai puțin de trei săptămâni. Deși modificările nu sunt foarte mari, ele aduc Clasa C la zi din punct de vedere tehnologic. Iată tot ce aduce nou versiunea cu facelift.

 

La nivelul designului exterior, modificările vor fi rapid recunoscute doar de cei care cunosc foarte bine modelul. Spoilerele au fost subtil redesenate, la fel ca și blocurile optice față și spate. Trebuie remarcat că noile faruri denumite Multibeam LED integrează nu mai puțin de 84 de LED-uri ce pot fi controlate individual pentru a proiecta lumina fără să orbească alți participanți la trafic. O altă noutate pentru exterior este reprezentată de introducerea a două noi culori pentru caroserie.

La interior sistemul multimedia a rămas la aceeași formă, însă instrumentele de bord clasice pot fi acum înlocuite opțional de un ecran digital de 12,3 inchi, cu o rezoluție de 1920×720 de pixeli. Ecranul central este disponibil în două versiuni, cu o diagonală de 7,0 inchi sau de 10,25 inchi. Cel din urmă este aproape la fel de lat ca și consola centrală, datorită formatului de 16:9.

În ceea ce privește capitolul siguranță, pentru anul 2018, Clasa C primește ca dotare de serie sistemul Active Brake Assist, care poate frâna automat în cazul în care detectează un obstacol iminent. Este important de știu că acest sistem de nouă generație nu recunoaște doar mașini, ci și pietoni sau bicicliști. Evident, există funcții de rulare semi-autonomă, care pot fi comandate opțional.

În acest moment, Mercedes nu oferă nicio informație în ceea ce privește gama de motorizări și transmisii. Totuși, este de așteptat să vedem prezența unei cutii manuale cu 6 trepte pentru motorizările de intrare în gamă, a transmisiei automate 9G-Tronic cu 9 trepte, dar și a unui sistem de tracțiune integrală oferit opțional pe motorizările din gama medie și standard pentru cele mai puternice. Evident, nu vor lipsi versiunile AMG, dar vom vedea și un sistem de propulsie alternativă.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)