autovit.ro
B SECTIUNI

Mercedes-Benz EQC este primul SUV electric produs de marca germană din Stuttgart

Mercedes-Benz atacă puternic piața automobilelor premium cu propulsie electrică prin lansarea oficială a modelului EQC. Mercedes-Bezn EQC este un SUV cu două motoare electrice ce genereazp 408 CP.

În cadrul unui eveniment de lansare găzduit de orașul suedez Stockholm, Mercedes-Benz a lansat primul său SUV electric din noua gamă EQ. Noul model poartă denumirea Mercedes-Benz EQC și va concura direct cu modele ca Tesla Model X sau Jaguar i-Pace.

Dimensiunile exterioare ale modelului electri Mercedes-Benz EQC sunt similare cu cele ale SUV-ului GLC din actuala gamă Mercedes. Designul este specific gamei EQ și păstrează o parte din elementele de pe conceptul cu același nume prezentat la Salonul Auto de la Paris de acum doi ani.

Deși este un model full-electric, designerii germani au ales să păstreze grila radiatorului în partea frontală a modelului. Mercedes justifică această alegere prin faptul că orice automobil are nevoie de o față și altfel automobilul ar arăta nenatural.

Mercedes-Benz EQC este propulsat de două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte. Cel de pe puntea față a fost optimizat pentru eficiență, în timp ce motorul de pe puntea spate este setat pentru sportivitate. Combinat, cele două motoare furnizează o putere de 300 kW, echivalentul a 408 CP și un cuplu maxim de 765 Nm.

La capitolul performanțe, modelul EQC poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 5.1 secunde, iar viteza maximă ce poate fi atinsă este de 180 km/oră.

Bateria folosită de modelul EQC este un acumulator Li-Ion de 80 kWh ce asigură o autonomie de 450 km conform standardului NEDC. Folosind un supercharger, bateria modelului EQC poate fi încărcată în 40 minute de la 10% la 80%. Mercedes va comunica probabil și autonomia conform noului standard WLPT mai aproape de lansarea comercială a noului model.

Interiorul noului SUV preia elementele ce au debutat pe noul Mercedes-Benz A-Klasse, planșa de bord fiind alcătuită din două ecrane tactile de 10.25 inch.

Producția de serie a modelului Mercedes-Benz EQC va începe în 2019.

5 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)