autovit.ro
B SECTIUNI

Mercedes-Benz G-Klasse: imagini oficiale cu a doua generație a legendarului off-roader german

După o serie de teasere, Mercedes-Benz a dezvăluit a doua generație a modelului off-road Clasa G în cadrul unui eveniment găzduit de orașul american Detroit.

După ce au fost publicate poze cu interiorul, iar câteva imagini cu exteriorul au ajuns pe internet îniante de lansarea oficială, Mercedes-Benz și-a ținut cuvântul și a dezvăluit pe 15 ianuarie a doua generație a modelului G-Klasse.

Emblematicul off-roader și-a păstrat silueta pătrățoasă, fiind aproape similar cu modelul pe care îl înlocuiește, Diferențele sunt vizibile în special în zona blocurilor optice care adoptă acum tehnologii de ultimă oră.

Grila frontală este încadrată de două blocuri optice rotunde full-LED ce integrază luminile de zi sub formă circulară. În spate, stopurile au formă retro, dar folosesc la rândul lor tehnologia LED.

Noul G a crescut în dimensiuni fiind cu 5,3 cm mai lung și cu 12,1 cm mai lat. Deși este ceva mai mare, greutatea totală a fost redusă cu 170 kg prin folosirea extensivă a aluminiului.

Garda la sol a noului model Mercedes Clasa G este de 241 mm. Pătrățosul off-roader poate traversa fără probleme vaduri de apă cu adâncimi de până la 700 mm.

Pentru început, noul model va fi disponibil doar în versiunea G500 animată de un motor V8 de 4.0 litri ce dezvoltă 422 cai putere și 610 Nm. Puterea este transmisă către toate cele patru roți prin intermediul unei cutii de viteze automată cu noua trepte.

Prețurile au fost anunțate pentru piața din Germania, unde noua clasă G poate fi achiziționată pentru 107.000 euro, preț de bază. Primele exemplare vor ajunge în showroom-uri începând din luna iunie.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)