autovit.ro
B SECTIUNI

Mercedes-Benz GLC este înlocuitorul actualului model GLK

Mercedes-Benz a prezentat înlocuitorul oficial pentru actualul SUV GLK. Noul SUV compact poartă denumirea GLC și abordează un design ce renunță la liniile angulare în favoarea stilului fluid. Noul crossover german va fi prezentat publicului la Salonul Auto de la Frankfurt în luna septembrie.

După o serie de imagini spion, Mercedes-Benz a prezentat oficial primele imagini cu noul model GLC. Este vorba de cel mai nou SUV compact ce își va face loc în gama constructorului german începând cu această toamnă. Mercedes-Benz GLC înlocuiește actualul model GLK. Deși denumirea ne poate trimite cu gândul la o altă categorie de modele, aceasta face parte din noul nomenclator Mercedes ce a fost introdus la mijlocul anului trecut. Noul GLC se alătură gamei de SUV-uri Mercedes reîmprospătată prin introducerea modelelor GLE și GLA. Noul crossover GLC va avea parte însă de o concurență puternică, având de înfruntat modele ca BMW X3, Audi Q5 sau Volvo XC60.

Noul Mercedes-Benz GLC preia elemente de design de la noul lansatul GLE Coupe. Partea frontală abordează acum un stil fluid, renunțând la liniile angulare ale actualului model GLK. Plafonul este plonjat către partea din spate, iar stopurile au acum un design complet nou. La interior, noul Mercedes-Benz GLC a împrumutat majoritatea elementelor de la actuala generație a Clasei C. Display-ul de șapte inch, sau opțional de 8.4 inch este amplasat în partea superioară a consolei, dominând interiorul care se remarcă prin inserții de lemn sau fibră de carbon în funcție de nivelul de echipare ales.

Noul crossover GLC are 4.65 metri lungime, 1.89 metri lățime și o înălțime de 1.64 metri. Ampatamentul a fost mărit cu 118 mm față de actualul model GLK, iar asta se va traduce prin mai mult spațiu pentru pasagerii de pe bancheta din spate. Volumul portbagajului a fost și el mărit având acum o valoare de 580 litri, cu 110 litri mai mult față de actualul model.

Motorizări

Mercedes-Benz GLC 220d 4MATIC (X 253) 2015Noul Mercedes GLC va fi disponibil la lansare cu patru motorizări și toate modelele vor beneficia de tracțiunea integrală 4Matic. Puterea va fi transmisă către cele patru roți prin intermediul unei cutii de viteze automată cu nouă trepte numită 9G-Tronic. Două dintre motorizări vor fi diesel și acestea vor echipa variantele GLC 220d și GLC 250d. Propulsorul turbodiesel folosit pentru cele două versiuni are capacitatea cilindrică de 2.1 litri și dezvoltă 170 sau 204 cai putere. Va exista și o singură versiune echipată cu motor pe benzină ce va purta denumirea de GLC 250 și va oferi 211 CP și 250 Nm. Pentru clienții care își doresc un automobil cu propulsie hibridă, Mercedes va oferi și versiunea GLC 350e. Aceasta folosește motorul pe benzină de 2.0 litri și 211 CP asociat cu un motor electric de 116 CP. Acest hibrid va putea rula în mod full-electric pentru 34 kilometri și va înregistra un consum mediu oficial de 2.6 litri/100 km. Verisunea cu propulsie hibridă va folosi o cutie de viteze automată cu șapte trepte.

În Germania, preţurile pentru noul Mercedes-Benz GLC încep de la 44.500 euro pentru varianta pe benzină GLC 250 şi de la 44.800 de euro pentru versiunea diesel GLC 220d.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)