autovit.ro
B SECTIUNI

Mercedes-Benz GLE Coupe este noul rival direct pentru BMW X6

Mercedes-Benz a prezentat oficial modelul SUV coupe cu patru portiere numit GLE Coupe. Este un rival direct pentru BMW X6, un model ce a avut un succes deosebit pe multe din piețele pe care este prezent. Noul Mercedes-Benz GLE Coupe va putea fi văzut pentru prima dată la Salonul Auto de la Detroit din luna ianuarie 2015.

Mercedes-Benz a prezentat oficial primele imagini și detalii cu noul model numit GLE Coupe. Este un SUV full-size cu siluetă de coupe cu patru portiere gândit să rivalizeze direct cu BMW X6. Modelul ar fi trebuit să aibă parte de o premieră în cadrul Salonului Auto de la Detroit din luna ianuarie a anului 2015, dar câteva imagini scăpate pe internet au forțat compania germană să grăbească prezentarea noului model. În mod normal, acest model as-ar fi numit ML Coupe, dar conform noului nomenclator Mercedes-Benz avem în față modelul GLE Coupe.

Noul Mercedes-Benz GLE Coupe este o combinație frapantă între un crossover și un coupe, conform descrieri oficiale. Plafonul are o linie plonjată spre spate, iar partea posterioară este inspirată de modelul S-Klasse. În față, grila radiatorului are dimensiuni impresionante și este ornată de celebra stea cu trei colțuri.

Motorizări

Mercedes-Benz GLE Coupé (2014)Gama de propulsoare rezervate pentru noul Mercedes-Benz GLE Coupe începe cu modelul 350 d 4Matic ce oferă 258 CP și un cuplu maxim de 620 Nm disponibil încă de la 1.600 rpm. Urmează GLE 400 4Matic ce utilizează motorul V6 biturbo pe benzină ce livrează 333 CP și 480 Nm. Pentru senzații sportive, Mercedes propune și modelul GLE 450 AMG. Motorul V6 biturbo dezvoltă în acest caz 367 CP și 520 Nm. Versiunea AMG va folosi o cutie de viteze automată cu nouă trepte ca dotare standard. Sistemul de transmisie va avea cinci setări ce vor putea fi alese de către cel de la volan: Individual, Slippery, Sport și Sport+.

În standard, noul Mercedes-Benz GLE Coupe va rula pe jante de 20 de inch, iar opțional se pot alege jante de 21 inch sau 22 inch. La interior, GLE Coupe se prezintă cu o ambianță luxoasă, dar cu scaune și volan sport. Mai avem un nou tip de ecran multimedia, precum și inserții din aluminiu și lemn.

Mercedes-Benz GLE Coupe va fi un rival direct pentru modelul bavarez BMW X6. Acesta s-a bucurat de un succes deosebit pe aproape toate piețele pe care este prezent. BMW X6 a fost lansat în primăvara anului 2008 și a primit o nouă generație în acest an. Față de X6, noul model Mercedes-Benz are o prezență mai musculoasă, cu console față și spate extrem de scurte. Privite însă din profil, cele două modele au o siluetă similară.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)