
Este clar ca in cazul lui Mercedes-Benz GLK decizia de cumparare este influentata intr-o mare masura de imaginea de marca si chiar de atasamentul clientului fata de produsele acestui brand. Mai mult, la aceasta suma de bani, de peste 40.000 EUR in cazul exemplarului de test, Mercedes-Benz GLK ofera cam tot ce ai nevoie de la un SUV premium, prin urmare este destul de greu sa crezi ca poti remarca o diferenta notabila fata de competitorii directi. De la aceste premise am pornit in testul cu noul GLK, iar “pe teren” am avut parte de cateva confirmari, dar si de o serie de surprize…
Prima senzatie care te incearca la contactul vizual cu GLK facelift este robustetea caroseriei, pusa in valoare prin formele angulare pronuntate. Iar din punct de vedere estetic pachetul exterior AMG merita toti banii, adica 2.100 EUR fara TVA.
Insa in mod surprinzator, GLK facelift propune un layout sporty in habitaclu, senzatie pe care o ai imediat cum te asezi in scaun si incerci acomodarea. Astfel este imposibil sa nu remarci configuratia scaunelor cu sprijin lateral excelent, ergonomia dispunerii instrumentarului de bord, dar si calitatea ireprosabila a materialelor folosite la interior. Fata de modelul anterior, am constatat ca singura deosebire majora este plasarea schimbatorului de viteze langa coloana de directie. Si astfel a fost degajat un spatiu suplimentar de depozitare intre scaunele fata.
De asemenea, am mai sesizat ca odata cu acest facelift au fost adoptate gurile de ventilatie rotunde, inspirate de la noile modele ale marcii germane.
Pentru acest test a fost aleasa cea mai populara versiune de motorizare, mai exact GLK 220 CDI. Adica vorbim despre turbodieselul cu 4 cilindri in linie de 2143 cmc care dezvolta 170 CP intre 3.200 si 4.200 rpm, in timp ce cuplul maxim de 400 Nm este disponibil in plaja de turatii 1.400 – 2.800 rpm. Iar punerea in valoare a performantelor de acceleratie si repriza este transata de softul transmisiei automate cu sapte trepte. La rulare, am sesizat ca tinuta de drum a lui GLK facelift se apropie foarte mult de cea a unui autoturism, pana si suspensia pare sa comunice mai putin senzatia de SUV.
Mercedes-Benz nu a omis nici latura eco, astfel GLK facelift dispune standard de functie Stop&Start, plus o serie de softuri de eficientizare a consumului si de stimulare a condusului economic. Si chiar daca nu este un criteriu esential pentru clientii unui astfel de model, nu pot sa nu remarc ca la finalul testului media consumului era situata la 5,6 litri/ 100 km, o valoare excelenta pentru o masina care cantareste peste 1,8 tone.
In concluzie, Mercedes-Benz GLK facelift se remarca mai ales prin feeling-ul la volan, manevrabilitate si confortul la rulare, fiind astfel o optiune demna de luat in seama pentru cei care nu se multumesc doar cu un C-Klasse T-Modell 4MATIC.
Voua cum vi se pare noul Mercedes-Benz GLK?

Vrei să afli ultimele noutăți sau să înțelegi cum funcționează un automobil? Pasionați de industria auto și de piața mașinilor rulate, redactorii Autovit își folosesc experiența pentru a-ți aduce informații relevante și sfaturi, pe blog. Citește știrile, analizele, topurile și ghidurile noastre, dacă vrei să faci o alegere inspirată sau să îți vinzi rapid mașina.