autovit.ro
B SECTIUNI

Mercedes-Benz GLS – facelift și schimbare de nume pentru cel mai mare SUV din gama producătorului german

Cel mai mare SUV din gama Mercedes-Benz a fost cunoscut sub numele GL. Odată cu intrarea în vigoare a noului nomenclator pentru modelele germane, SUV-ul full-size a primit un nou nume: GLS. Și un facelift pe măsură.

Cel mai mare SUV din gama Mercedes-Benz a primit un facelift și un nou nume. Constructorul german își deschide acest model ca fiind un S-Klasse al SUV-urilor și este ultimul automobil produs de marca din Stuttgart care primește un nou nume conform noului nomenclator Mercedes. De acum, cel mai mare SUV renunță la denumirea GL și acceptă numele de GLS.

Mercedes-Benz GLS, (X 166), FL 2015

Odată cu noul nume, SUV-ul full-size primește și un facelift important. Schimbările includ o nouă grilă a radiatorului, o emblemă mai mare, blocuri optice cu un design nou și un nou spoiler față. În partea din spate au fost modificate stopurile și spoilerul. Pentru a îl păstra proaspăt, Mercedes oferă acum o gamă de culori mai extinsă pentru noul GLS și o serie de jante noi din aliaj.

La interior, Mercedes-Benz GLS oferă șapte locuri și un nou design al planșei de bord. În centru a apărut acum un ecran tactil multimedia, iar volanul folosește un design cu trei spițe.

Mercedes-Benz GLS, (X 166), FL 2015

Toate versiunile din gama noului Mercedes-GLS sunt disponibile cu transmisii automate cu nouă trepte din familia 9G-Tronic. Singura versiune cu o cutie diferită este modelul sportiv GLS 63 AMG ce este echipată cu transmisia AMG Speedshift 7G-Tronic. În ceea ce provește motoarele, acestea sunt identice cu cele oferite până acum pe modelul GL, dar au fost revizuite pentru a oferi mai multă putere și un consum mai scăzut. Versiunea GLS 500 folosește un motor V8 biturbo de 455 CP, cu 20 CP mai mult față de versiunea anterioară. Modelul GLS 400 folosește un motor V6 biturbo de 333 CP. Pentru cei care preferă o versiune diesel, începând de anul viitor vor putea alege modelul GLS 350d animat de un motor V6 turbodiesel de 258 CP.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)