autovit.ro
B SECTIUNI

Mercedes-Benz intră în zona modelelor pick-up cu noul concept X-Klasse

Mercedes-Benz face un pas îndrăzneț și intră într-o zonă de modele unde nu a mai fost prezent. Începând cu anul viitor vom putea achiziționa noul model X-Class, primul pick-up produs de marca germană.

Mercedes-Benz a dezvăluit în cadrului unui eveniment special un nou model ce va face parte din gama sa. Prezentat deocamdată doar în formă de concept, noul pick-up Mercedes-Benz X-Klasse este cel mai nou produs al mărcii din Stuttgart.

Mercedes-Benz Concept X-CLASS – Erster Ausblick auf den neuen Pickup mit Stern

Este un model ce s-a născut din colaborarea dintre grupul Renault-Nissan și Daimler. Acest pick-up mediu este bazat pe platforma tehnică a noului Nissan Navara și a viitorului Renault Alaskan. Versiunea Mercedes este însă puternic modificată din punct de vedere al designului față de omologii săi din Franța și Japonia. În cadrul evenimentului din Suedia, Mercedes a prezentat două versiuni ale conceptului X-Klasse, urmând ca versiunea de serie să fie dezvăluită anul viitor. Cele două versiuni prezentate se numesc Powerful Adventurer și Stylish Explorer. Prima ne arată o posibilă variantă cu caracter utilitar a modelului, în timp ce a doua mizează pe eleganță.

Mercedes-Benz Concept X-CLASS – Erster Ausblick auf den neuen Pickup mit Stern

Interiorul poartă amprenta puternică a mărcii germane, fiind dominat de display-ul care “plutește” în afara consolei centrale și de gurile de ventilație rotunde similare cu cele de la modelul A-Klasse.

Mercedes-Benz Concept X-CLASS – Erster Ausblick auf den neuen Pickup mit Stern

Noul pick-up Mercedes va avea o sarcină utilă de o tonă, iar marca germană vizează piețe unde acest tip de modele sunt foarte populare. Noul X-Klasse se va vine în Statele Unite, Australia, Argentina, Brazilia, Africa de Sud, dar și în Europa.

Mercedes-Benz Concept X-CLASS – Erster Ausblick auf den neuen Pickup mit Stern

Mercedes nu a dat foarte multe detalii despre gama de motorizări, dar a precizat că versiunea de top va fi propulsată de un motor V6 diesel, iar modelul va avea tracțiune integrală permanentă. Va exista și cutie de transfer cu reductor și două diferențiale blocabile.

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)