autovit.ro
B SECTIUNI

Mercedes-Benz ne prezintă primele imagini cu interiorul noii generații E-Klasse

Noua generație a modelului Mercedes-Benz E-Klasse va fi lansată în primăvara anului viitor. Germanii renunță la majoritate comenzilor fizice și la instrumentele analogice în favoarea ecranelor tactile.

Deși nu a publicat imagini oficiale cu noua generație a modelului de clasă mare ce va fi lansat anul viitor, Mercedes-Benz a prezentat publicului fotografii cu interiorul noului E-Klasse. Cea mai mare supriză este renunțarea totală la instrumentele de bord analogice în favoarea unui cockpit digitalizat complet. Deși păstrează aerul clasic și sobru cu care Mercedes ne-a obișnuit, constructorul din Stuttgart îmbrățișează ecranele tactile ce înlocuiesc majoritatea comenzilor clasice.

Interiorul noului Mercedes-Benz E-Klasse este dominat de un display cu două ecrane ce se întinde din zona ceasurilor de bord până peste consola centrală. Cele două ecrane sunt unite, zona de afișare devenind un imensă. Cele două ecrane au diagonale de 12.3 inch, iar rezoluția este de 1920×720 pixeli, ceea ce garantează o calitate foarte bună a graficii afișate. Varianta cu ecranele impresionante va fi o opțiune pentru noul model E-Klasse. Pentru varianta standard sunt folosite două ecrane de dimensiuni mai mici și o rezoluție ceva mai modestă.

O altă inovație tehnică ce este prezentă pe noul Mercedes-Benz E-Klasse este volanul cu butoane touch. Aceste nou tip de butoane permit gesturi specifice telefoanelor mobile inteligente gen swipe. Pe consola centrală regăsim touchpad-ul care a debutat pe clasa C și S, o prezență deja comună pe modelele mărcii germane.

Imaginile mai dezvăluie o parte din nivelele de echipare și finisare pentru interior, iar materialele folosite par de cea mai bună calitate. Sistemul audio de top este furnizat de Burmester și folosește 23 de incinte acustive dintre care patru sunt amplasate pe plafon.

Mercedes nu a dat prea multe indicii despre cum va arata noul E-Klasse la exterior. Singurul element dezvăluit este blocul optic frontal, care reinterpretează motivul farurilor duble, semnătura modelului E-Klasse. Noile faruri folosesc tehnologia LED și pot fi comandate opțional.

Noul Mercedes-Benz E-Klasse va sosi în România în primăvara anului viitor, debutul fiind programat inițial pentru Salonul Auto de la Geneva din luna martie.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)