autovit.ro
B SECTIUNI

Mercedes-Benz ne prezintă primele imagini cu noua generație a modelului E-Klasse

Deși debutul oficial va avea loc la Salonul Auto de la Detroit din această lună, primele imagini oficiale cu noul model E-Klasse au ajuns pe internet mai repede decât era prevăzut.

Debutul oficial al modelului Mercedes-Benz E-Klasse era așteptat la Salonul Auto de la Detroit ce își va deschide porțile săptămâna viitoare. Însă, imaginile oficiale cu noul model german au ajuns pe internet mai repede decât ar fi trebuit. După o serie de speculații, randări și poze spion, putem vedea cum va arăta în realitate noua generație E-Klasse de la Mercedes. Mercedes publicase inițial o serie de imagini cu interiorul noul model, dar nu existau până acum fotografii cu exteriorul mașinii.

000 (12)

Trebuie spus că nu există mari surprize la capitolul design în ceea ce îl privește pe noul E-Klasse. Ba chiar am putea spune că designerii mărcii germane s-au complăcut în stilul actual promovat de modele ca C-Klasse sau S-Klasse și l-au replicat identic și pe modelul de clasă mare. Practic este greu să îți dai seamă ce model ai în față deoarece noua generație E-Klasse arată fix ca un C-Klasse mai mare. Sau un S-Klasse mai mic.

Partea din față este dominată de o grilă a radiatorului suficient de impozantă, încadrată de blocurile optice alungite. Au dispărut farurile duble, semnătura clasică a modelului E-Klasse. Două prize de aer masive se regăsesc în spoilerul față.

000 (21)

Nu se cunosc încă detalii oficiale în ceea ce privește motorizările, dar putem specula că unul dintre motoarele ce se vor regăsi sub capota noului model este noul diesel de 2.0 litri ce dezvoltă 195 CP. Acest motor va echipa cel mai probabil versiunea E 220d. Pentru modelul E 200 va fi folosit motorul de 2.0 litri turbo pe benzină. Va exista și o versiune E350e plug-uin hybrid ce va combina un motor de 2.0 litri turbo cu un motor electric pentru o putere totală de 279 CP.

În ceea ce privește interiorul, acesta a fost deja dezvăluit oficial și știm că Mercedes va introduce un tablou de bord complet digital. Interiorul noului Mercedes-Benz E-Klasse este dominat de un display cu două ecrane ce se întinde din zona ceasurilor de bord până peste consola centrală. Cele două ecrane sunt unite, zona de afișare devenind un imensă. Cele două ecrane au diagonale de 12.3 inch, iar rezoluția este de 1920×720 pixeli, ceea ce garantează o calitate foarte bună a graficii afișate.

000 (20)

O altă inovație tehnică ce este prezentă pe noul Mercedes-Benz E-Klasse este volanul cu butoane touch. Aceste nou tip de butoane permit gesturi specifice telefoanelor mobile inteligente gen swipe. Pe consola centrală regăsim touchpad-ul care a debutat pe clasa C și S, o prezență deja comună pe modelele mărcii germane.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)