autovit.ro
B SECTIUNI

Mercedes-Benz va construi un model pick-up în colaborare cu Nissan

Daimler și grupul Renault-Nissan au confirmat că vor colabora pentru construirea unui viitor model Mercedes pick-up. Acesta va folosi platforma modelului Nissan NP300 sau Navara, dar designul și elementele specifice vor fi tipice pentru un pick-up premium. Viitorul pick-up Mercedes-Benz va fi construit de Nissan în Spania și Argentina.

După o serie de speculații, Daimler a confirmat că va construi un model pick-up ce fi adăugat în gama Mercedes-Benz. Noul model nu va fi dezvoltat de la zero ci va beneficia de colaborarea dintre Daimler și alianța Renault-Nissan. Cele două concerne auto nu sunt la prima colaborare, cu această ocazie anunțând prelungirea cooperarea strategică cu încă cinci ani. Astfel, Nissan și Mercedes-Benz vor dezvolta un pick-up de dimensiuni medii pentru constructorul german. Segmentul automobilelor pick-up era unul dintre puținele segmente auto unde Mercedes nu era prezent. Noul model va folosi platforma tehnică a modelului Nissan NP300/Navara, dar designul va fi unul specific pentru Mercedes-Benz.

nissan np300-2Pick-up-ul Mercedes-Benz va avea o cabină dublă și va targeta clienții ce doresc un astfel de automobil premium pentru uzul personal, dar și pentru firme și uz profesional. Viitorul model Mercedes-Benz pick-up va fi vândut pe piețele din Europa, Australia, Africa de Sud și America Latină.

“Intrarea în segmentul modelelor pick-up de dimensiuni medii este un pas important în dezvoltarea globală a mărcii Mercedes-Benz. Iar datorită parteneriatului nostru cu Alianța Renault-Nissan, suntem în măsură să reducem drastic timpul de dezvoltare și costurile pentru intrarea în acest nou segment”, a spus Dr. Dieter Zetsche, președintele Grupului Daimler.

Viitorul model Mercedes-Benz va fi construit de către Nissan la uzinele sale din Barcelona, Spania și Cordoba, Argentina. Nissan este al doilea constructor din lume în segmentul pick-up-urilor având o experiență de 80 de ani în acest segment. Nissan produce modele pick-up din 1933 și a vândut mai mult de 14 milioane de exemplare. Actualul model NP300 numit Navara sau Frontier în funcție de piață este produs în Thailanda și Mexic. În paralel, grupul Renault-Nissan devoltă și in pick-ul Renault ce va folosi aceeași platformă a modelului Nissan NP300. Producția modelului Renault pick-up va începe în 2016 la uzina din Cuernavaca din Mexic. Pentru piața din Europa, toate cele trei modele pick-up (Mercedes-Benz, Nissan și Renault) vor fi construite la uzina din Barcelona. Uzina din Spania va produce 120.000 de unități pentru toate cele trei mărci.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)