autovit.ro
B SECTIUNI

Mercedes-Benz va schimba nomenclatura modelelor sale

Mercedes-Benz a decis să modifice denumirile pentru o parte din modelele și versiunile din gama sa. Toate modelele desemnate de o singură literă își vor păstra denumirea, însă SUV-urile vor purta acum denumirea GL, coupe-urile CL, iar cabrioletele SL. Noile denumiri vor fi urmate de un sufix care va indica clasa din care face parte.

Gama de modele Mercedes-Benz a crescut constant în ultima vreme, iar constructorul german nu are de gând să se oprească aici. Mulțimea de modele și versiuni pune însă o problemă și Mercedes se teme că acest lucru poate crea confuzie printre clienți. Așa că a decis să simplifice nomenclatorul modeleor și versiunilor de motorizare. Până în 2020, Mercedes-Benz va avea în gamă aproximativ 30 de modele și versiuni, așa că schimbarea se impunea. Noile denumiri se doresc a fi simple, logice și ușor de reținut. Totul se bazează pe clasele deja binecunoscute: A, B, C, E și S. Modelele ce aparțin acestor clase nu vor avea denumiri schimbate. Modificările se aplică însă modelelor SUV, coupe și cabrio.

Noi denumiri pentru modelele SUV, Coupe și Roadster

New nomenclature Mercedes-Benz model seriesAstfel, toate modelele SUV vor purta denumirea GL urmată de sufixul clasei de care aparțin. GLA-ul rămâne neschimbat, dar GLK devine conform noii nomenclaturi GLC, iar modelul ML va deveni GLE, iar actual GL se va transforma în GLS. Același sistem se aplică și pentru modelele coupe cu patru portiere. Acestea vor purta denumirea CL urmată de sufix. Din 2016 și modelele roadster vor purta un nou nume, având particula SL în fața clasei. Astfel, actual SLK va deveni SLC. Există și două excepții: clasicul off-roade G-Klasse își va păstra denumirea nealterată, la fel și modelul decapotabil SL. Mercedes justifică aceste excepții drept un tribut adus acestor modele legendare.

Mercedes va opera o serie de modificări și pentru denumirile prin care se poate identifica tipul motorizării. Litera c va desemna modelele ce folosesc drept carburant gaz natural comprimat (CNG), d va desemna modelele diesel (ce erau identificate până acum prin acronimul CDI sau denumirea BlueTEC), litera e va fi atribuită modelelor cu propulsie electrică și plug-in hybrid, f pentru cele cu celulă de combustibil și litera h pentru modelele cu propulsie hibridă. Denumirea 4Matic pentru automobilele cu tracține integrală rămâne neschimbată.

Pe lângă aceste modificări, Mercedes-Benz a anunțat și denumirile oficiale pentru cele două subdivizii ale sale. Divizia de performanță AMG poartă acum denumirea oficială Mercedes-AMG, iar noua divizie de lux se va numi Mercedes-Maybach, readucând în atenția publicului denumirea mărcii de lux pe care grupul Daimler o are în portofoliu. Primul model al noii divizii de lux va fi lansat la finalul lunii noiembrie și se va numi Mercedes-Maybach S600, acesta urmând a deveni cea mai exclusivistă versiune a modelului S-Klasse.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)