autovit.ro
B SECTIUNI

Mercedes-Maybach 6 – concept opulent prezentat la concursul de eleganță de la Pebble Beach

La concursul de eleganță de la Pebble Beach, din California, Mercedes a prezentat unul dintre cele mai spectaculoase concepte din istoria sa, sub denumirea de Mercedes-Maybach 6. Caroseria este una desenată magnific, cu o siluetă alungită de coupe de lux. Cifra 6 din denumire vine de la lungimea caroseriei, de aproape 6 metri. Momentan nu există planuri pentru producția de serie, dar cine nu ar vrea un astfel de Maybach pe stăzi și câți din colecționarii miliardari din lume s-ar putea abține să nu-l cumpere.

 

Încă din faza dezvoltării, Mercedes-Maybach 6 a fost gândit pentru a fi o mașină full-electrică. Sistemul de propulsie are la bază patru motoare electrice, câte unul pentru fiecare roată, cu o putere totală de 750 CP, ceea ce înseamnă că tracțiunea este integrală. Pentru a nu influența designul, acumulatorii de 80 kWh au fost plasați în podeaua mașinii, care însă este subțire pentru a nu înălța silueta sportivă. Chiar și așa, autonomia maximă care poate fi atinsă este de peste 500 km. Chiar dacă dimensiunile exterioare sunt impresionante, performanțele dinamice sunt specifice unei mașini supersport. Accelerația 0-100 km/h este realizată în mai puțin de 4 secunde, iar viteza maximă este limitată la 250 km/h.

Chiar dacă poate rula electric pe o distanță similară unei mașini cu motor termic, Mercedes-Maybach 6 integrează un sistem electric impresionant, ce permite încărcarea la puteri de până la 350 kWh. Asta se traduce prin faptul că doar 5 minute de încărcare la o astfel de priză (care totuși nu există la comecializare) asigură energie electrică pentru a putea rula 100 km. De asemenea, mașina integrează și un modul ce permite încărcarea prin inducție.

Vision Mercedes-Maybach 6, 2016

Interior futurist cu parbriz pe post de display transparent

Așa cum era de așteptat de la un concept, Maybach 6 integrează o serie de tehnologii avansate, pe care probabil că urmează să le vedem la modelele de serie de peste câțiva ani sau chiar zeci de ani. De exemplu, parbrizul joacă și rolul unui ecran de mari dimensiuni, cu informații care pot fi controlate prin intermediul gesturilor. Își mai aduce cineva aminte de filmul Minority Report cu Tom Criuse? Interiorul este extrem de futurist desenat, la fel ca și exteriorul, și pune accentul pe lux, rafinament, eleganță și materiale extrem de scumpe.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)