autovit.ro
B SECTIUNI

Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard – limuzină pentru oameni foarte importanți

Pentru constructorul german este deja o tradiție să lanseze modele blindate, dar echipate la interior cu cele mai noi tehnologii, cu finisaje de lux care fac din interior un adevărat living în mișcare. Dacă revenirea pe piață a brandului Maybach ne-a adus deja modele speciale, acum vorbim de versiunea lungă a lui Maybach S600, care primește dotarea Guard. Ce oferă ea?

Principalul motiv pentru care ți-ai achiziționa această limuzină este pentru a beneficia de blidajul pe care îl propune. Clasa de protecție în care se încadreză aceasta este VR9, ceea ce înseamnă că versiunea Guard poate rezista la explozii ușoare și la atacuri cu arme de foc de calibru ridicat. Pentru a atinge un nivel de protecție atât de ridicat pentru o limuzină, modelul S600 Pullman Guard integrează în elementele cheie de caroserie panouri de oțel de înaltă rezistență. Evident, pentru geamuri s-a utilizat cea mai avansată metodă de protecție, sticla fiind înlocuită de un policarbonat special pentru geamurile laterale, în timp ce luneta este protejată suplimentar de o placă de oțel. Este clar că echipamentele suplimentare folosite pentru a crește gradul de protecție aduc o greutate în plus, dar S600 Pullman Guard depășește multe alte astfel de modele. Masa la gol pe care o atinge limuzina blindată este de 5,1 tone, absolut uriașă pentru un automobil.

Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard.

Tot în echiparea de bază, limuzina de lux integrează un sistem de comunicare cu exteriorul, printr-un megafon, sirene pentru atenționarea celorlalți participanți la trafic, dar și un sistem electric redundant, ce asigură funcționarea sistemelor în caz de atac. De asemenea, interiorul este extrem de luxos, cu un sistem multimedia avansat, disponibil pentru pasagerii din spate. Scaunele oferă, evident, fucții de masaj, încălzire și ventilație.

Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard.

Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard – specificații tehnice

Pentru a face față celor 5,1 tone, sub capota limuzinei blindate a fost montat un propulsor V12 biturbo, cu o cilindree de 6,0 litri. Acesta dezvoltă 530 CP și 830 Nm, dar totuși nu permite accelerații prea rapide. Greutatea uriașă are un cuvând clar de spus. Mai mult, pentru a permite oprirea în siguranță, viteza maximă a fost limitată la doar 160 km/h. Prețul pentru S600 Pullman Guard este de 1,4 milioane de euro, dar acesta poate crește în cazul optării pentru dotări suplimentare.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)