autovit.ro
B SECTIUNI

SLS AMG Black Series, bestia isi arata coltii

Divizia motorsport a constructorului german a dezvaluit recent cel de-al cincilea model din gama extrema Black Series. Vorbim in cele ce urmeaza despre o veritabila supersportiva derivata din versiunea de competitie SLS AMG GT3.

Mercedes SLS AMG Black Series devine practic cea mai rapida versiune gullwing din toate timpurile fiind capabila sa accelereze in intervalul 0-100 km/h in numai 3,6 secunde!

Din punct de vedere estetic, “tratamentul” Black Series se distinge prin extensiile din fibra de carbon pentru spoilerul fata si pragurile laterale, montarea imensului eleron spate, precum si inlocuirea evacuarilor din otel cu unele fabricate din titan. De asemenea sistemul de suspensie a fost recalibrat si s-au introdus o serie de alte elemente specifice unui bolid pur-sange: sistem launch-control, diferential electronic si discuri de frana ceramice.

Mai mult, pentru aceasta varianta extrema a clasicului Mercedes-Benz SLS s-a optat pentru o serie de subansamble din diverse aliaje, scopul principal fiind reducerea greutatii totale la valoarea de numai 1.550 kg, cu 70 kg mai putin comparativ cu versiunea mai “cuminte” SLS AMG.

Mercedes SLS AMG Black Series este animat de propulsorul V8 de 6,3 litri capabil acum sa genereze 631 CP, o putere mai mare cu 60 CP prin comparatie cu varianta SLS AMG. Iar in tandem cu transmisia sporty AMG Speedshift DCT cu 7 trepte, noul Mercedes SLS AMG Black Series este capabil sa atinga viteza maxima de 315 km/h!

Voi ce parere aveti despre acest nou supercar propus de divizia motorsport a constructorului din Stuttgart?

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)