autovit.ro
B SECTIUNI

MINI incearca pe doua roti

Emblematica marca britanica MINI a prezentat la Londra un prototip fascinant, botezat Scooter E Concept. Inovatoarea interpretare de design pe doua roti apare la aproape un deceniu de cand reinventatul MINI a fost prezentat pentru prima data in cadrul Salonului Auto de la Paris.

In total, vor exista trei versiuni ale prototipului creat de Adrian van Hooydonk, vicepresedinte executiv BMW Group Design. Doua dintre acestea vor fi prezentate in cadrul Salonului parizian de la inceputul lunii viitoare, in timp ce al treilea concept, inspirat de vibraţia anilor ’60 – perioada de aparitie a versiunii clasice Mini -, a fost expus deja in capitala britanica.

Scooterul cu o bogata istorie in spate nu este doar vehicul pe doua roti in hainute retro – acesta indeplineste nevoile tinerei generatii urbane in materie de spontaneitate, flexibilitate si mobilitate, fara emisii poluante. Prin utilizarea unui terminal smartphone drept cheie de contact, prototipul integreaza sistemele de infotainment, comunicare si navigatie. Propulsorul este unul electric, a carui realimentare se poate face la orice sursa convenţionala de curent, prin simpla utilizare a unui cablu de alimentare dispus in bord.

Cele trei versiuni de design difera prin numarul de pasageri pe care il permit. Primul MINI Scooter E Concept este o varianta cu doua locuri dezvoltata pentru “placerea condusului pentru doi”, in timp ce secundul are un singur loc si este de departe cel mai sportiv dintre tripleti. Cel de-al treilea are caroseria de culoare alba decorata cu numeroase aplicatii si abtibilduri – capacul oglinzii retrovizoare stanga poarta emblema MINI, iar cea din dreapta are imprimata cocarda Royal Air Force în culorile rosu, alb si albastru. Piesa de rezistenta este un scaun de piele perforata prin care se poate vedea celebrul steag Union Jack.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)