autovit.ro
B SECTIUNI

Ministerul Afacerilor Interne anunță că din 20 mai ITP-ul expirat atrage automat și suspendarea dreptului de circulație al automobilului

Din 20 mai 2018, regulile devin mai aspre pentru șoferii care circulă cu ITP-ul expirat. Expirarea ITP-ului va atrage automat și suspendarea înmatriculării, deci mare atenție la data când trebuie efectuată inspecția tehnică periodică.

Ministerul Afacerilor Interne anunță înăsprirea regulilor pentru șoferii care nu efectuează la timp inspecția tehnică periodică a automobilului personal. Astfel, începând cu data de 20 mai 2018, ITP-ul expirat atrage automat și suspendarea temporară a autovehicului.

Dacă organele abilitate constată că vehiculul circulă fără ITP valabil, vor suspenda dreptul temporar dreptul de circulație prin reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numerele de înmatriculare. Va fi aplicată o amendă și se va emite o dovadă fără drept de circulație.

Astfel, din 20 mai va fi aplicată suspendarea de drept a înmatriculării vehiculului pentru ITP expirat. Suspendarea încetează automat atunci când vehiculul trece o nouă inspecție tehnică periodică. Certificatul de înmatriculare și plăcuțele sunt restituite apoi de către Poliția Rutieră.

Aceeași măsură este valabilă și pentru circulația cu un autovehicul cumpărat sau vândut și care nu a fost trecut pe numele noului noului proprietar în termen de 90 de zile de la data înstrăinării.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)