autovit.ro
B SECTIUNI

Ministerul Transporturilor a publicat o nouă listă a autostrăzilor ce vor fi construite până în anul 2036

Ministerul Transporturilor a publicat astăzi o hartă interactivă în care sunt expuse autostrăzile și drumurile expres ce vor fi construite în țara noastră până în 2036. Însă, cine mai poate crede promisiunile, având în vedere starea actuală a infrastructurii din România?

Pe harta publicată de Ministerul Transporturilor vedem o serie de proiecte care fac parte din Master Planul de Transport. O parte din proiectele prezentate pe această hartă sunt în construcție, altele nu există în afara hârtiei. Ministerul își propune ca toate proiectele să fie finalizate până în anul 2036. Planul prevede inclusiv o centură a Bucureștiului în regim de autostradă, alta decât actuala centură, care va fi transformată în drum expres. Noua centură ar trebui să aibă o lungime de 54 km, va purta numele A0 și va fi finalizată în 2023.

screen-shot-2016-10-04-at-18-26-40

În plan mai apare și autostrada A12, ce va lega orașul Pitești de Craiova. Conform planului, aceasta va fi finalizată în 2018, un termen extrem de optimist, pentru acest segment neexistând nici măcar o licitație pentru realizarea lucrărilor. Sunt prevăzute și elemente din Autostrada Transilvania sau A3, ce va lega capitala de Brașov cu termen de finalizare 2020, dar și Autostrada Moldova A5 ce va lega orașul Brașov de Bacău, cu termen de finalizare 2026. Același plan mai prevede și o autostrada A8 pe traseul Tg. Mureș – Tg. Neamț – Iași – Ungheni. Termen de finalizare: 2019 (sectorul Tg. Neamț – Ungheni) și 2026 (sectorul Tg Mureș – Tg. Neamț).

Planul prevede și o serie de drumuri expres ce poartă indicativul DX. Dintre acestea merită menționat drumul expres DX1 ce va lega Capitala de Craiova via Alexandria și Caracal dar și DX2 între Craiova – Drobeta Turnu Serverin – Lugoj. Aceste două drumuri expres au ca termen de finalizare anul 2031, respectiv 2032. Un alt drum expres important ar urma să fie DX5 ce va lega Moldova pe traseul Buzău – Focșani – Bacău – Roman – Suceava – Siret. Acest drum ar urma să fie realizat în segmente cu termene de finalizare între 2020 și 2024.

Harta interactivă completă publicată de către Ministerul Transporturilor poate fi consultată AICI. Rămâne de văzut câte dintre aceste promisiuni vor fi îndeplinite.

5 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)