autovit.ro
B SECTIUNI

Mitsubishi recunoaște că a falsificat testele de consum pentru 600.000 de automobile vândute în Japonia

Mitsubishi Motors Corporation a admis public că a falsificat testele de consum pentru câteva modele vândute pe piața japoneză. Mitsubishi se alătură, astfel, companiei Volkswagen, a cărei imagine a fost grav afectată de scandalul Dieselgate.

Compania japoneză Mitsubishi a recunoscut că a falsificat rezultatele testelor de consum păcălind astfel autoritățile. Mitsubishi se alătură grupului german Volkswagen, care a folosit aceeași practică pentru a înșela autoritățiile americane cu privire la emisiile poluante ale modelelor sale. Mitsubishi a dat presei un comunicat în care își recunoaște vina. Conform celor comunicate de marca japoneză, peste 600.000 de automobile comercializare pe piața japoneză au avut rezultate false în urma testelor de consum. Modelele afectate sunt eK Wagon și eK Space. De asemenea, un număr important de unități ale modelelor Dayz și Dayz Roox produse pentru marca Nissan intră în aceeași categorie. În Japonia este o practică des întâlnită ca anumiți constructori să producă modele pentru mărci diferite.

Producătorul japonez și-a cerut public scuze pentru aceast scandal și a spus că va începe imediat investigarea angajaților care au fost implicați în manipularea datelor. Imediat după anunțul oficial Mitsubishi, acțiunile companiei auto din Japonia au scăzut cu 15%.

Producția și comercializarea modelelor implicate în scandal a fost oprită, iar companiile Mitsubishi și Nissan vor începe discuții pentru găsirea de soluții la această problemă. De asemena, investigația internă continuă și pentru alte modele din gama Mitsubishi, fiind posibilă raportaterea de cifre de consum false și pentru modelele comercializate pe plan global.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)