autovit.ro
B SECTIUNI

Modele noi pe piața vehiculelor electrice: Opel Corsa-e și Skoda Citigo-e iV

Numărul de modele cu propulsie electrică crește de la o zi la alta, iar acum au început să se alăture acestui trend și marii constructori care nu aveau în ofertă un model full-electric.

Opel și Skoda, doi dintre cei mai importanți constructori auto din Europa au decis să ofere câte un model electric. Oferta de mașini electrice pe piața europeană crește astfel, începând să se alăture și constructorii generaliști.

Opel se pregătește pentru lansarea unei noi generații a modelului de clasă mică Corsa, iar din oferta noului model face parte acum și o versiune full electrică numită Corsa-e. Cu un look nou atractiv, Corsa-e are o lungime de 4.06 metri și poate fi echipată cu faruri IntelliLux LED Matrix cu opt elemente ce își pot adapta fascicolul luminos în funcție de trafic.

Opel Corsa-e folosește un motor electric de 100 kW (136 CP) amplasat pe puntea față. Cuplul disponibil de la zero este de 260 Nm, ceea ce îi permite modelului german să accelereze de la 0 la 50 km/oră în 2.6 secunde și 8.1 secunde de la 0 la 100 km/oră.

Corsa-e folosește o baterie de 50 kWh ce îi oferă o autonomie de 330 km, măsurată conform noului standard WLPT. Încărcat la o stație electrică rapidă, acumulatorul are nevoie de 30 minute pentru a ajunge la 80%.

Opel nu a dat încă detalii legate de prețul modelului Corsa-e, acestea urmând a fi dezvăluite la debutul comercial al modelului.

Skoda s-a alăturat trendului electric prin lansarea unei noi versiuni a modelului mini Citigo. Numit Citigo-e iV, acesta este primul model full-electric produs de marca din Cehia. Cu o serie de elemente de design diferite față de versiunile cu motor termic, Citigo-e iV poate fi recunoscut datorită grilei față vopsită în culoarea caroseriei.

Skoda Citigo-e iV folosește un motor electric de 83 CP și 210 Nm ce antrenează puntea față. Modelul electric are nevoie de 12.5 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/oră. Bateria folosită de Skoda pentru modelul Citigo-e are 36.8 kWh ceea ce îi oferă o autonomie de 265 kilometri.

Bateria poate fi încărcată la stații rapide sau o priză casnică. Folosind un wallbox de 7.2 kW, Skoda Citigo-e iV se încarcă până la 80% în patru ore.

Producția modelului Citigo-e iV începe în a doua parte a anului, iar debutul comercial va fi anunțat în curând.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)