autovit.ro
B SECTIUNI

Modele second hand care au cutii automate și costă mai puțin de 5.000 de euro

Apariția noilor tehnologii în ceea ce privește cutiile automate a făcut ca preferințele cumpărătorului să se schimbe ușor, iar cutia automată să fie din ce în ce mai dorită. Dar ce se întâmplă atunci când bugetul este mic, iar opțiunile trebuie să se limiteze la modelele existente pe piața second-hand? Chiar și atunci există destule soluții, cele mai multe fiind în clasa compactă.

 

Totuși, este foarte important să verificați atent modul cum funcționeză o cutie automată la un model second-hand, deoarece reparația acesteia poate implica costuri extrem de ridicate. La modele de câteva mii de euro, o cutie automată defectă poate însemna un cost similar pentru a remedia problema sau pentru a schimba complet cutia. De aceea, indiferent de alegere, este bine ca orice model second-hand cu o cutie automată să fie foarte bine verificat, în cadrul unui service specializat, eventul chiar unul care are experiți în acest domeniu. Mai bine plătești o investigație de câteva sute de lei, decât o reparație de mii de euro.

Mai jos îți prezentăm câteva oferte pe care le propune piața de second-hand, cu modele mai noi de anul 2008 și mai ieftine de 5.000 de euro.

 

  1. Opel Zafira 1.9 CDTI, 2008, circa 140.000 km

Am început cu Zafira deoarece este un model foarte practic, spațios și care se conduce plăcut. Cutia automată disponibilă la Zafira are 6 trepte, dar tehnlogia utilizată nu este foarte nouă. De aceea, este de așteptat un consum mai mare decât la o versiune cu o cutie manuală. În plus, viteza de reacție a cutiei nu este foarte ridicată, însă ea este fluentă, nu bruschează la schimbarea treptelor și oferă mult confort. Dieselul 1.9 CDTI este elastic, are rezerve bune de cuplu și performanțe ridicate.

test drive

  1. Citroen C4 1.6 Hdi, 2009, circa 150.000 km

C4 este un model de clasă compactă cu un design care atrege și un interior original. Cutia de viteze este una robotizată, are 6 trepte și practic are același principiu de funcționare cu o cutie manuală, doar că schimbarea treptelor se face de un sistem robotizat. Marele minus este că la trecerea de la o treaptă la alta există o întrerupere majoră în fluxul de putere, ceea ce poate fi deranjant. Motorul diesel este foarte economic și destul de rafinat.

 

  1. Smart ForTwo 1.0, 2010, circa 60.000 km

Smart este o mașină ideală pentru traficul urban, iar cutia automată o face și mai specială. La fel ca și la C4, Smart utilizează o cutie robotizată, care aduce multă ușurință în exploatarea urbană, dar poate fi deranjantă pentru unii din cauza schimbărilor fără fluență de la o treaptă la alta. Totuși, Smart este un campion al agilității și este disponibil doar cu această cutie robotizată.

 

Ofertele care se încadrează în criteriile selectate includ modele de clasă mică, compactă sau chiar și SUV-uri, precum Hyundai Tucson. 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)