autovit.ro
B SECTIUNI

Guvernul a adus o serie de modificări programului Prima Mașină 2019

Lansat în 2014, programul Prima Mașină a fost gândit pentru a încuraja achiziția de automobile noi prin intermediul unui credit garantat de stat.

Însă, acest program nu s-a dovedit prea popular în rândul tinerilor, cererile pentru credite prin programul Prima Mașină scăzând de la an la an. Anul trecut, doar 18 garanții au fost acordate din fondul pentru Prima Mașină.

Pentru a face programul mai atractiv, Ministerul Finanțelor Publice a adus o serie de modificări. În primul rând a eliminat obligativitatea ca cei care aplică prin acest program pentru un credit să nu mai fi deținut anterior un automobil. Astfel, dispare declarația pe proprie răspundere a beneficiarului că nu a mai deținut un automobil nou, condiție ce era anterior valabilă.

Apoi a introdus posibilitatea achiziționării și automobilelor hibrid sau electrice în acest program, iar un tichet Rabla poate fi folosit ca avans de către cel care dorește acordarea unui credit prin programul Prima Mașină. Se poate folosi practic prima de casare, ecobonusurile și ecotichetele acordate prin programele Rabla Clasic și Rabla plus pentru justificarea achitării avansului minim obligatoriu prevăzut în legislația aferentă Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi.

proiect prima masina

Sunt și câteva condiții pentru acordarea unui credit prin programul Prima Mașină: mașina achiziționată trebuie să fie nouă, beneficiarul să aibă cel puțin 18 ani și să nu aibă restanțe la plata taxelor sau a altor credite bancare. De asemenea, automobilul nu poate să coste mai mult de 59.900 lei. În cazul achiziției unui automobil cu sistem de propulsie hibrid, suma totală nu poate depăși 119.000 lei, iar pentru mașinile plug-in hybrid sau electrice, suma maximă este de 178.500 lei. Avansul cerut crește de la 5% pentru un automobil normal, la 25% pentru cele hibrid și 30% pentru cele electrice.

Garanţia statului este în procent de maximum 50% din finanţarea acordată.

 

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)