autovit.ro
B SECTIUNI

Modulatorul bluetooth: Ce este și cum funcționează

Atmosfera din timpul călătoriilor cu mașina este un element important. Fie că stai în trafic sau mergi pe drumuri de munte, cu ajutorul unui modulator FM, playlisturile preferate te pot însoți pe tot parcursul drumului.  

De asemenea, siguranța în timpul condusului este esențială pentru tine și ceilalți participanți la trafic. Pentru aceasta, este recomandat să utilizezi sistemele handsfree în momentul când vorbești la telefon. Modulatoarele FM pot fi echipate cu această tehnologie, care contribuie la menținerea siguranței în trafic. Află mai multe despre acest tip de dispozitive, în rândurile următoare.

Ce este un modulator FM auto

Modulatoarele FM auto sunt gadgeturi care asigură conexiunea dintre telefon și automobilul tău. Acestea îți permit să asculți piesele tale preferate în timpul condusului. Datorită interfeței prietenoase cu utilizatorii, poți survola cu ușurință printre melodiile din playlist-ul preferat.

👉 Dacă ești șofer începător și ești în căutarea unui autoturism potrivit, îți recomandăm să citești articolul Top 10 mașini pentru orice șofer începător. Vei afla mai multe informații despre cele mai bune modele de mașini și avantajele acestora.

Dacă ești în căutarea unui modulator FM, acesta poate fi comandat cu ușurință online sau în magazinele de profil. De asemenea, gadgeturile pot fi regăsite sub următoarele denumiri:

  • modulator bluetooth;
  • modulator auto;
  • transmițător FM.

Cum funcționează un modulator FM

Pentru a funcționa, modulatorul bluetooth FM se introduce în priza auto de 12V. După conectare, acesta poate fi setat pe frecvența radio favorită. Modelele inițiale au fost proiectate pentru a reda conținutul audio de pe stick prin intermediul portului USB sau de pe carduri microSD. Ulterior, modulatoarele FM au fost dotate cu tehnologia bluetooth, permițând astfel redarea melodiilor preferate de pe telefon. Astfel, poți asculta playlisturi care provin din memoria smartphone-ului, cât și de pe platformele online de streaming.

👉 Dacă ești în căutarea unei mașini second-hand compatibilă cu funcția modulatoarelor bluetooth, nu uita că site-ul Autovit, consultantul tău de încredere, îți oferă o gamă largă de autovehicule cu istoric verificat. Intră în secțiunea Autoturisme și alege mașina visurilor tale.

Funcția de handsfree a modulatorului FM

Orele petrecute în trafic reprezintă un factor de stres pentru oricine. Astfel, în timpul condusului ești tentat să folosești mijloace de comunicare (telefon, tabletă) pentru a rezolva unele probleme de la muncă sau pentru a ține legătura cu cei dragi.

Siguranța rutieră este un subiect complex, care presupune respectarea regulilor de circulație. Însă, pentru a reduce riscul de producere a unui accident, se recomandă utilizarea dispozitivelor handsfree. Modulatorul auto FM are încorporat un microfon care va capta vocea ta. De asemenea, acesta permite preluarea apelurilor prin acționarea butonului central. 

Componente modulator bluetooth

Un modulator bluetooth are în componența sa un ecran LCD monocrom sau color. După conectarea la sursa de curent auto, acesta va indica frecvența FM, volumul și sursa de redare a conținutului audio.

După achiziție, în cutia modulatorului FM bluetooth vei găsi o telecomandă. Aceasta îți va permite controlul funcțiilor dispozitivului. De asemenea, modulatorul auto FM poate veni echipat cu porturi USB 2.0 sau USB 3.0. Acestea permit încărcarea bateriei unui dispozitiv conectat la mașină. Alegerea celui mai bun modulator FM bluetooth se realizează în funcție de preferințele personale și de bugetul alocat acestui device.

modulator fm

👉 Dacă în procesul de restaurare al mașinii tale ai nevoie de elemente de caroserie sau de motor, nu uita că pe site-ul Autovit găsești o gamă variată de piese de schimb pentru toate tipurile de autovehicule.

Avantaje modulator FM

Alegerea celui mai bun modulator FM poate fi dificilă si este raportată la preferințele personale. Dacă încă nu te-ai decis în privința unui modulator FM bluetooth, iată câteva argumente în favoarea acestor dispozitive:

  • flexibilitate în alegerea frecvenței dorite;
  • cost accesibil care îți oferă libertatea de a crea un mediu ambiant în timpul călătoriilor cu autoturismul personal
  • dimensiuni reduse ale dispozitivului te ajută să îl integrezi rapid în habitaclul mașinii tale;
  • interfața prietenoasă cu utilizatorii îți garantează o experiență organică în utilizarea modulatorului FM, în timpul condusului;
  • încarci cu ușurință bateria smartphone-ului și a tabletei în timpul călătoriilor lungi alături de familie;
  • compatibilitate universală cu toate dispozitivele dotate cu bluetooth;
  • conectivitate prin bluetooth între smartphone și modulatorul auto FM, fără alte cabluri necesare.

Modulatorul FM îți oferă posibilitatea de a asculta oricând playlisturile preferate de pe orice dispozitiv dotat cu bluetooth. De asemenea, în timpul călătoriilor în familie, fiecare membru poate adăuga noi melodii în lista de redare, menținând astfel o atmosferă relaxantă.

Dezavantaje modulator FM

Optarea pentru un modulator bluetooth poate fi însoțită de apariția următoarelor dezavantaje:

  • calitatea sunetului variază în funcție de modulatorul achiziționat și de semnalul FM disponibil în regiunea respectivă;
  • lățimea de bandă restrânsă poate duce la o scădere a calității sunetului;
  • interferențele și zgomotul din timpul redării conținutului audio pot apărea ca urmare a utilizarea frecvențelor radio FM;
  • dificultatea în găsirea unei frecvențe libere în regiunile aglomerate este o problemă frecvent întâlnită pentru cei care achiziționează un modulator auto FM.

În momentul achiziției unui modulator bluetooth, este important să te asiguri că sistemul audio al autoturismului este compatibil. De asemenea, este recomandat să stabilești poziția optimă pentru noul dispozitiv, dar și pentru smartphone-ul de pe care vei efectua redarea conținutului audio. 

Frecvența FM optimă

Modulatoarele FM sunt dispozitive care îți permit să alegi o frecvență liberă pentru transmiterea semnalului audio către sistemul radio al autoturismului. Gama frecvențelor radio care pot fi accesate de modulatoarele FM variază în intervalul de la 87.5 MHz (megahertz) până la 108.0 MHz. Alegerea celei mai bune frecvențe pentru un modulator FM poate fi un proces de durată, în funcție de gradul de aglomerare al locației în care te afli.

Pentru evitarea apariției interferențelor și pentru obținerea unui semnal bun va trebui să alegi o frecvență radio liberă. Cel mai frecvent, posesorii de modulatoare FM optează pentru frecvența cuprinsă în intervalul dintre 87.5 și 88 MHz. De asemenea, dacă acestea sunt ocupate poți alege 108.0 MHz.

Preț modulator auto FM

Dacă ești în căutarea unui modulator auto FM află că acestea pot fi achiziționate la un preț cuprins între 50 și 300 de lei. Costul acestui dispozitiv variază în funcție de:

  • tehnologia care permite redarea conținutului muzical (bluetooth, microSD);
  • dimensiune;
  • număr porturi USB;
  • tipul de port USB (2.0, 3.0).

Alegerea unui modulator FM este o decizie importantă pentru fiecare conducător auto. Aceasta se realizează în funcție de buget și de funcțiile dispozitivului. Un element important care este luat deseori în calcul este design-ul modulatorului bluetooth. Acesta poate avea un model simplu sau poate avea iluminare LED. Astfel, se integrează cu ușurință în mașină și poate fi manevrat rapid chiar și în timpul călătoriilor nocturne.

Modulatoarele FM sunt dispozitive care pot îmbunătăți atmosfera din mașină în timpul drumurilor lungi sau te pot dezmorți dimineața în drum spre muncă. Alegerea acestui gadget se realizează în funcție de design și de sistemul audio din autoturismul tău. Modulatoarele auto au un preț variabil în funcție de dotările acestora. Unele prezintă sloturi USB sau microSD. Alegerea unui modulator bluetooth va duce la creșterea siguranței tale rutiere și a celor din jur. Este important să știi că aceste dispozitive conțin microfon și conexiune bluetooth. Acestea îți vor ușura capacitatea dmodulator bluetooth e a ține legătura cu cei dragi în timp ce șofezi.

Sursa foto: Shutterstock, Shutterstock

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)