Sunt convins ca cei ce-l urmaresc pe James Bond in actiune vor fi de acord cu mine ca noul BB al Frantei merita aceasta comparatie!
Proaspat campion al tarii sale dupa campanii succesive de cucerire in Polonia (BB este multiplu campion acolo) unde si-a facut adevarata ucenicie de arme (deh, blocul ex-sovietic…), Bryan al nostru s-a vazut aruncat direct in groapa cu lei care mai de care mai temerari si mai doritori de a-si inscrie numele in istoria celui mai vechi raliu din lume ajuns la editia 100.
Evident ca isi dorea sa obtina un rezultat cat mai bun, insa ma indoiesc ca spera la modul realist ca-i va bate pe tenorii veniti din toate colturile Europei…si chiar de la el din “ograda”.
Campioni mondiali WRC, foste glorii ale raliurilor din secolul trecut ba chiar si ex-piloti de Formula 1 s-au inghesuit la start iar BB cred ca a avut un atac de panica, s-a simtit claustrofob. Si a decis ca trebuie sa evadeze in frunte, sa dea piept cu aerul proaspat. Atat el cat si motorul Peugeot-ului 207 S2000.
Si dupa ce a inceput cu o usoara tatonare pe primele 5 probe speciale, noul agent 100 al Frantei a scos baioneta si a atacat impetuos, in cel mai pur stil James Bond, in urmatoarea proba pe care a si castigat-o! Simtindu-se pe val, si beneficiind probabil de anvelope iesite din laboratorul lui Q, Bryan reuseste o detasare patriotica pe ultimele doua probe ale celei de-a doua zile a raliului, avandu-l drept “scutier” pe impetuosul Delecour, revenit parca din cartile de istorie a raliurilor cu un know-how de invidiat in ceea ce priveste interpretarea buletinelor meteorologice!
Acesta din urma este rapid devorat in cea de-a treia zi de lupii tineri, care insa nu ajung sa-i faca niciun rau lui BB, devenit noua steluta de moment. In ciuda faptului ca pilotul francez nu mai straluceste pe probe ca la examenul de “starea vremii”, reuseste sa-si pastreze un avans suficient si castiga raliul intr-un final fericit.
Marile performante ale raliului vin, in opinia mea, de la Hanninen – finlandezul ultra-rapid chiar si pe asfalt-, inepuizabilul Solberg care s-a adaptat cu viteza fulgerului la noua sa masina si pistardul Sarrazin – pilot polivalent, fost campion al Frantei la raliuri, pilot de Formula 1, de sport prototip, etc-, care pe langa ca s-a dovedit extrem de rapid, a avut si taria sa-i cedeze locul 3 britanicului Wilks care va parcurge intreg sezonul IRC.
Chapeau, monsieur Sarrazin!

Vrei să afli ultimele noutăți sau să înțelegi cum funcționează un automobil? Pasionați de industria auto și de piața mașinilor rulate, redactorii Autovit își folosesc experiența pentru a-ți aduce informații relevante și sfaturi, pe blog. Citește știrile, analizele, topurile și ghidurile noastre, dacă vrei să faci o alegere inspirată sau să îți vinzi rapid mașina.