autovit.ro
B SECTIUNI

Nico Rosberg a spart ghinionul

Dupa doua curse marcate de probleme cu pneurilor, pilotul echipei Mercedes a reusit sa castige Marele Premiu al Statului Monaco. Ca in fiecare an, cursa desfasurata pe traseul stradal din Monte Carlo a fost presarata cu tot felul de incidente, cel mai grav fiind cel al pilotului Pastor Maldonado, motiv pentru care cursa intrerupta circa 20 de minute…

Nico Rosberg a plecat din pole-position si a rezistat presiunilor facute atat de coechipierului sau la inceputul cursei, cat si de cei doi piloti ai echipei Red Bull Racing, Sebastian Vettel si Mark Webber. Mai mult, Rosberg si-a pastrat prima pozitie pana la final, asta chiar daca cursa a fost neutralizata cu steag rosu pentru 20 de minute si Safety-Car-ul a intrat de doua ori pe circuit.

In primele 30 de tururi cei doi piloti ai „Sagetilor Argintii” au condus ostilitatile in cursa. Insa dupa ce Fernando Alonso a repetat incidentul din calificari si pe circuit a intrat Safety-Car-ul, britanicul a pierdut pozitia a doua in cursa, in favoarea celor doi de la Red Bull Racing. Astfel Sebastian Vettel si Mark Webber au terminat cursa pe locurile doi, respectiv trei, in timp ce Lewis Hamilton s-a clasat pe pozitia a patra in Marele Premiu al Statului Monaco.

Monaco_2

Un alt reper al cursei desfasurate pe strazile din Monte Carlo a fost incidentul dintre pilotii Max Chilton (Marussia-Cosworth) si Pastor Maldonado (Williams-Renault), cel din urma fiind proiectat in parapetii de protectie ai circuitului care s-au desprins si au blocat traseul in virajul Tabac. Prin urmare, cursa a fost intrerupta cu steag rosu pentru inlaturarea bucatilor desprinse si a fost reluata dupa aproximativ 20 de minute. Din fericire, Pastor Maldonado a scapat nevatamat, iar Chilton a primit ulterior o penalizare “drive-through” pentru aceasta coliziune.

Monaco_3

In urma rezultatelor de la finalul Marelui Premiu al Statului Monaco, Sebatian Vettel (Red Bull Racing-Renault) isi pastreaza pozitia de lider in clasamentul general al pilotilor cu 107 puncte, find urmat de catre Kimi Raikkonen (Lotus-Renault) cu 86 puncte si Fernando Alonso (Ferrari) cu 78 puncte. In clasamentul constructorilor conduce autoritar Red Bull Racing-Renault cu 164 puncte, in timp ce pe urmatoarele doua locuri se pozitioneaza Ferrari (123 puncte) si Lotus-Renault (112 puncte).

Cum vi s-a parut cursa desfasurata duminica pe circuitul stradal din Monte Carlo?

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)