In Campionatul Mondial de Raliuri regulamentele tehnice se schimba drastic de la anul. Astfel, actualele masini WRC, cu motoare de 2 litri, vor fi inlocuite cu unele cu motoare net mai mici in clindree: doar 1,6 litri.
Evident, in ambele cazuri, ele sunt dotate cu turbocompresor.
Aceasta tendinta converge cu cea de downsizing existenta si in productia de serie, iar adoptarea ei la competitiile de nivel mondial (se vorbeste ca si in WTCC o sa fie aplicata), s-a dorit a fi o forma de scadere de costuri si de atragere a noi constructori in campionat.
Acest lucru s-a si intamplat, Mini revenind spectaculos dupa o pauza de patru decenii! Exista rumori care anunta un interes sporit si a celor de la Volkswagen si Toyota, ceea ce ar ridica la cinci numarul constructorilor prezenti in WRC incepand cu 2012-2013!
Dar, pana atunci, iata primele fotografii oficiale cu cele trei protagoniste ale sezonului vitor.
Daca Ford Fiesta si Citroen Ds3 au o caroserie clasica de hatchback, Mini surprinde prin alegerea de a construi modelul WRC pe baza lui Countryman, aceasta avand o caroserie cu 5 portiere.
Din punct de vedere a rigiditatii torsionale nu e tocmai ideal si ne aducem aminte de insistentele departamentului de marketing Peugeot care, din dorinta de a promova un coupe-cabriolet prin raliuri (307CC), in ciuda opozitiei departamentului de motorsport, a complicat enorm realizarea unui model de succes.
Speram ca in cazul lui Mini sa nu fie asa si sa avem in 2011 o lupta pe ciste intre cele trei primadone.

Vrei să afli ultimele noutăți sau să înțelegi cum funcționează un automobil? Pasionați de industria auto și de piața mașinilor rulate, redactorii Autovit își folosesc experiența pentru a-ți aduce informații relevante și sfaturi, pe blog. Citește știrile, analizele, topurile și ghidurile noastre, dacă vrei să faci o alegere inspirată sau să îți vinzi rapid mașina.