autovit.ro
B SECTIUNI

Un nou concurent pentru Tesla: Fisker EMotion se va lansa în 2019

Fisker a prezentat oficial primele imagini cu modelul EMotion, un performant automobil electric ce va fi lansat în 2019.

Americanii de la Tesla vor avea concurență începând cu anul viitor. Compania Fisker a prezentat primele imagini oficiale cu noul model electric numit EMotion.

Compania Fisker a fost fondată de către designerul auto Henrik Fisker, un nume celebru în industria auto. Fisker a desenat mașini pentru producători auto importanți ca BMW și Aston Martin înainte de a pune bazele unei mărci auto noi care îi poartă numele în 2007.

Ca și Tesla, Fisker mizează pe propulsia electrică, iar noul său model numit EMotion este un sedan cu un aspect sportiv ce promite o autonomie de 650 kilometri. Fisker EMotion are tracțiune integrală, ceea ce înseamnă că modelul are cel puțin un motor pe fiecare punte. Nu există încă detalii tehnice despre sistemul de propulsie.

Noul model poate fi configurat cu patru sau cinci locuri, iar spațiul pentru pasagerii din spate este descris ca fiind generos. Sistemul de deschidere al portierelor este spectaculos, toate cele patru portiere deschizându-se în stil fluture.

Versiunea de bază a modelului Fisker EMotion este echipată cu jante de 24 inch, iar opțional se pot alege și jante din carbon. Modelul poate atinge o viteză maximă de 260 km/oră.

EMotion este echipat și cu senzori Lidar ce permit scanarea drumului. Senzorii fac parte dintr-un pachet de sisteme ce va permite rularea în sistem autonom ce va fi oferit în viitor.

Fisker EMotion va fi construit în Statele Unite ale Americii, iar primele unități vor fi livrate în 2019. Clienții pot rezerva mașina contra unui avans de 2.000 dolari, iar prețul final este de 129.000 dolari.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)