autovit.ro
B SECTIUNI

Un nou inceput pentru BMW Seria 5

Zilele trecute, constructorul german BMW a facut publice primele fotografii si imagini oficiale cu Seria 5 facelift. Iar daca aceasta restilizare pare destul de discreta la nivel estetic, odata cu introducerea versiunii 518d, pretul pentru cel mai accesibil BMW Seria 5 Sedan coboara la 35.000 EUR fara TVA…

De la lansarea actualei generatii, la nivel mondial au fost vandute peste un milion de exemplare din gama BMW Seria 5 (Sedan, Touring si Gran Turismo), ceea ce a conferit acestui model prima pozitie in segment. Cu toate acestea, constructorul german a considerat ca a venit momentul pentru un facelift care se caracterizeaza prin modificari precise in design, noi variante de motorizare si suplimentari inovatoare ale gamei de dotari disponibile.

Astfel, daca ne referim la design, nu putem sa nu remarcam liniile de contur suplimentare din jurul grilei BMW a radiatorului si prizele de aer cu o noua structura. Iar atat la varianta Sedan cat si la cea Touring, latimea accentuata a partii posterioare este subliniata de o nervura suplimentara in bara, precum si de blocurile optice restilizate. Mai mult, farurile cu xenon sunt disponibile in echiparea standard, in timp ce farurile LED adaptive se afla pe lista optionalelor, in premiera alaturi de proiectoarele LED de ceata. Pe de alta parte, semnalizatoarele laterale sunt integrate in oglinzile retrovizoare. O alta noutate la BMW Seria 5 sunt pachetele BMW Luxury Line si BMW Modern Line, care cuprind dotari exclusive de design si echipamente. De asemenea poate fi comandat un pachet M Sport, personalizat pentru fiecare varianta de model.

BMW5_2

Cum era de asteptat, restilizarea a vizat si interiorul… Iar una dintre cele mai importante modificari, atat pentru Sedan cat si pentru Touring, ar fi afisajul de control al sistemului de operare iDrive (disponibil standard), incadrat de detalii cromate. Mai mult, reconfigurarea partii posterioare a generat o apreciere cu 60 de litri la nivelul portbagajului pentru Gran Turismo, la un total de 500 litri. Iar noile culori pentru exterior, jantele din aliaj usor, nuantele pentru tapiterie si elementele de decor interior imbunatatesc aspectul si sporesc posibilitatile de personalizare.

BMW5_3

Toate variantele de motorizare indeplinesc deja normele EU6 cu privire la emisii, standard care va intra in vigoare abia in luna septembrie 2014. Astfel, BMW 518d de 143 CP reprezinta noua varianta diesel entry-level a gamei care include acum si BMW 520d xDrive, atat pentru versiunea Sedan cat si pentru Touring. Prin urmare, numarul de modele echipate cu sistemul inteligent de tractiune integrala creste la sapte pentru BMW Seria 5 Touring, respectiv la opt pentru BMW Seria 5 Sedan, in timp ce patru variante de motorizare ale noului BMW Seria 5 Gran Turismo pot fi combinate cu sistemul xDrive. Varful de gama este un nou propulsor V8 cu tehnologie BMW TwinPower Turbo, care dezvolta 450 CP, iar versiunea Sedan full-hybrid dispune de o versiune optimizata a Proactive Driving Assistant care include adaptarea interactiunii dintre motorul cu ardere interna si electromotor.

Voi ce parere aveti despre noul BMW Seria 5?

9 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)