autovit.ro
B SECTIUNI

Noua generație BMW Seria 1 va avea tracțiune față

A treia generație a modelului BMW Seria 1 va renunța la tradiționala tracțiune spate și la propulsoarele cu șase cilindri. Platforma tehnică este comună cu cea a actualului model BMW X1.

BMW este în ofensivă. Conform strategiei anunțate la începutul lunii martie, marca germană va lansa 40 de modele noi (inclusiv modelele cu facelift) până în 2018. Una dintre cele mai importante lansări este a treia generație a modelului BMW Seria 1, iar aceasta va aduce o serie de modficări importante.

Noua generație va folosi platforma tehnică UKL, aceeași platformă fiind folosită de modelul BMW X1 și noua generație Mini hatchback.

seria1-3

Trecerea la noua platformă implică renunțarea la tracțiunea spate, tradițională pentru majoritatea modelelor BMW. BMW a renunțat la acest balzon odată cu introducerea modelului BMW Seria 2 Active Tourer, primul model din istoria mărcii ce a folosit tracțiunea față. Acum, marca germană extinde acest tip de tracțiune și la alte modele. Viitoarea generație Seria 1 va renunța și la motoarele cu șase cilindri care vor fi cel mai probabil înlocuite cu propulsoare cu patru cilindri supraalimentate prin sistem turbo.

bmw-seria-1-2

Renunțarea la tracțiunea spate are beneficii pentru spațiul interior, mai ales cel pentru pasagerii de pe bancheta spate. Absența arborelui cardanic va elibera spațiu pentru picioarele pasagerilor din spate și va permite un portbagaj de dimensiuni mai mari. Chiar dacă va renunța la tracțiunea spate, BMW va introduce, cel mai probabil, versiuni cu tracțiune integrală pentru anumite versiuni ale modelului Seria 1.

Gama de motorizări va cuprinde propulsoare cu trei cilindri de 1.5 litri, dar și motoarele de 2.0 litri pe benzină și motorină. A treia generație a modelului BMW Seria 1 va fi prezentată la finalul anului 2018 și va fi disponibilă începând cu primele luni ale anului 2019.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)