autovit.ro
B SECTIUNI

Noua generație a modelului compact Mercedes-Benz Clasa A a fost lansată oficial

Mercedes-Benz a lansat oficial generația cu numărul patru a modelului compact A-Klasse. Noul model se prezintă cu un design nou și un interior spectaculos ce integrează cele mai noi tehnologii.

Noul Mercedes-Benz Clasa A va fi una dintre principalele atracții ale salonului auto de la Geneva ce își va deschide porțile la începutul lunii viitoare. Până atunci, Mercedes a dezvăluit noul model în fața presei de specialitate în cadrul unui eveniment găzduit de orașul Amsterdam.

Mercedes a publica o serie de teasere, dar modelul prezentat este impresionant la nivel de design. Noul model lasă în urmă stilul actualei generații și se prezintă cu un look serios, inspirat din actuala lini de design a mărcii din Stuttgart. Noul model a crescut în dimenisuni, iar asta înseamnă că pasagerii se bucură de mai mult spațiu la interior. Portbagajul este el mai mare, ajungând acum la un volum de 370 litri.

Noul model are blocuri optice noi, cu un design agresiv, o capotă lungă și o grilă masivă. Spatele beneficiază de stopuri cu un design nou și un eleron amplasat pe hayon. Interiorul este însă parte cu care Mercedes a plusat față de concurență. Mercedes spune că A-Klasse oferă acum un interior demn de clasele superioare. O parte din elemente au fost inspirate de interiorul modelului S-Klasse, iar cel de la volan are în față două ecrane digitale. Acestea pot fi comandate și combinate în diverse dimensiuni: două display-uri de 7 inch, unul de 7 inch și unul de 10.25 inch, sau două ecrane de 10.25 inch. Pe consola dintre scaune există o suprafață tactilă ce poate fi folosită pentru a controla sistemul de infotainment.

Mercedes introduce și sistemul MBUX, prescurtare pentru Mercedes-Benz User Experience. Sistemul de infotainment are inclusiv o componentă AI (inteligență artificială) ce poate învăța stilul și cerințele celui de la volan. Sistemul MBUX integrează un asistent vocal, în stilul celor folosit și de telefoanele inteligente, ce poate fi activat prin rostirea comenzii vocale “Hey, Mercedes!”.

În ceea ce privește gama de motorizări, noul A-Klasse debutează cu două propulsoare pe benzină și unul diesel. Modelul A200 va fi propulsat de motorul pe benzină de 1.332 cmc ce produce 163 CP asociată cu o cutie de viteze manuală cu șase trepte sau una automată 7G-DCT cu șapte trepte.

A250 va folosi propulsorul de 2.0 litri pe benzină ce dezvoltă 224 CP, iar versiunea A180d va utiliza un motor diesel de 1.5 litri și 116 CP.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)