autovit.ro
B SECTIUNI

Noua generație Nissan Micra a fost lansată la Salonul Auto de la Paris

Cel mai mic model din gama constructorului japonez Nissan a primit o nouă generație cu ocazia Salonului Auto de la Paris. Noul Nissan Micra se prezintă cu un design impresionant și are în sfârșit suficiente atu-uri pentru a atrage un număr serios de clienți.

Nissan Micra a fost considerat mereu un automobil cu o latură feminină. Generația a treia nu și-a negat acest element fiind un model dedicat clar publicului feminin. Chiar dacă era simpatic, Micra nu a făcut niciodată volumele dorite pe piața europeană, nici chiar după schimbarea genreților. Acum japonezii de la Nissan schimbă foaia și registrul de design.

nissan-micra-21

Noul Nissan Micra, generația a cincea vine cu cu un look impresionant. Micra a întors multe capete la Salonul Auto de la Paris, fiind unul dintre modelele care arată foarte bine. Micra are planuri mari și vrea să își câștige un loc meritat în disputatul segment B european alături de modele cu tradiție ca Ford Fiesta, Volkswagen Polo, Renault Clio sau Opel Corsa.

Noua Micra folosește platforma CMF-B a grupului Renault Nissan, platformă comună cu modele ca Nissan Juke, Renault Clio sau Renault Captur. Designul este un punct forte al noului model, liniile fiind inspirate din conceptul Sway, prezentat la Salonul Auto de la Geneva din 2015. Noua generație este semnificativ mai lungă față de modelul pe care îl înlocuiește și asta va sigura un spațiu interior important pentru pasagerii din spate și bagaje.

nissan-micra-8

La capitolul motorizări, Nissan reintroduce un propulsor diesel în gamă. Ca mulți constructori japonezi, Nissan renunțase la motoarele diesel în clasa mică, dar acum a revenit și propune motorizarea 1.5 dCi de 90 CP. Alături de motorul diesel, Micra poate fi comandată cu un propulsor pe benzină de 1.0 litru și 73 CP sau cu cunoscutul 0.9 TCe de 90 CP.

nissan-micra-12

Nissan și-a dotat modelul de clasă mică cu toate sistemele de siguranță active și pasive pe care le are în portofoliu ca de exemplu asistent la părăsirea benzii de rulare, monitorizare unghi mort, frânare automată în caz de urgență și recunoașterea semnelor de circulație.

Deocamdată nu există prețuri pentru piața din Europa. Debutul comercial al noului model va avea loc în luna martie a anului viitor.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)