autovit.ro
B SECTIUNI

O nouă marcă auto debutează pe piața europeană: Lynk&Co

Lynk&Co este o nouă marcă ce își face debutul pe piața europeană. Este un brand ce aparține chinezilor de la Geely, cei care dețin și marca Volvo.

Geely, constructorul chinez de automobile, a lansat astăzi un nou brand auto pentru piața europeană și americană. Numită Lynk&Co, noua marcă auto debutează cu un SUV numit simplist Lynk 01.

geely-lynkco-12

Designul este însă unul atrăgător, diferit de ce am văzut din partea constructorilor chinezi până acum. Explicația este dată de faptul că această marcă are susținerea echipei de design Geely Suedia. Liniile propuse sunt interesante, contemporane și moderne. În ceea ce privește partea tehnică, informațiile sunt puține, dar știm că Lynk&Co va folosi elemente de la marca Volvo, iar acest prim model este dezvoltat pe aceeași platformă tehnică ca și viitorul Volvo XC40. Pentru început vor fi propuse motorizări clasice, pentru ca ulterior să există și o variantă cu propulsie hibridă pentru SUV-ul Lynk 01. Tracțiunea este integrală, iar transmisia este asigurată de o cutie de viteze manuală cu șase trepte sau automată cu două ambreiaje cu șapte trepte.

geely-lynkco-5

Modelul Lynk 01 va fi disponibil într-o singură variantă de echipare, iar viitorul proprietar poate adăuga orice opțiuni dorește, contra cost. Mai mult, noua marcă spune că modelele sale vor fi permanent conectate la internet și va avea propriul cloud pentru stocarea datelor. Mașina va avea o aplicație pentru smartphone prin intermediul căreia pot fi controlate numeroase funcții. O funcție interesantă este împrumutarea mașini către un prieten fără a fi nevoie de cheia de contact fizică, ci doar de autentificarea în respectiva aplicație.

geely-lynkco-11

Lynk va avea propriul magazin online de aplicații asemănător cu Apple App Store sau Google Play Store și oferă posibilitatea programatorilor să dezvolte aplicații pentru acest automobil. Lynk 01 va debuta inițial în China, pentru ca anul viitor să fie disponibil în Europa. Vor urma și alte modele, identificate deocamdată drept Lynk 02 și Lynk 03, însă constructorul nu a oferit alte detalii.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)