autovit.ro
B SECTIUNI

Noua taxă auto prinde contur: capacitatea cilindrică, norma de poluare și emisiile de bioxid de carbon sunt factorii de calcul

O nouă taxă auto este în lucru, iar oficialii Ministerului Mediului au confirmat acest lucru. Nu se știe în cât timp va intra această taxă în vigoare, dar introducerea taxei este o certitudine.

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu a spus că noua taxă va fi stabilită în funcție de capacitatea cilindrică a automobilului, de norma de poluare și de emisiile de bioxid de carbon. Se pare că vor fi vizate automobilele cu norme de poluare de la non-Euro până la Euro 4.

“S-a constituit un grup de lucru și vom găsi o metodă prin care mașinile cu normă de poluare mică și emisii de bioxid de carbon mari să plătească o taxă de poluare”, a spus Ministrul Mediului.

“Anul acesta, în România, comparativ cu 2016, aceeași perioadă de timp, au intrat mașini cu norme de poluare între Euro 2 și Euro 4, aproximativ 350.000 de mașini, comparativ cu 146.000 de mașini în 2016. La Ministerul Mediului, împreună cu Administrația Fondului de Mediu, ANAF, RAR, cu producătorii de autovehicule din România, cu toate asociațiile care sunt implicate în acest proces și, nu în ultimul rând, și cu societatea civilă, s-a constituit un grup de lucru în vederea calculului și gândirii corecte, nu așa cum s-a întâmplat în perioada precedentă, încât să găsim o metodă prin care mașinile care poluează, care au o normă de poluare mică și care au emisii de bioxid de carbon mari, să plătească o taxă de poluare”, a spus ministrul.

Ministrul a mai spus nu dorește să pună o taxă de primă înmatriculare. Nu există încă o formă finală a noii taxe de poluare și nu a fost avansată o dată la care această taxă ar putea intra în vigoare.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)