autovit.ro
B SECTIUNI

O nouă viață electrică pentru clasicul Volkswagen Beetle: conversie folosind motorul electric al modelului E-Up

Volkswagen va aduce la Salonul Auto de la Frankfurt un model Beetle clasic propulsat de un motor electric modern.

Marca germană va oferi clienților posibilitatea de a își converti vechiul Beetle folosind un motor electric preluat de la actualul model Volkswagen E-Up.

Motorul electric are 82 CP, iar conversia se realizează prin intermediul diviziei de component VW și a partnerilor de la eClassics, o companie specializată în convertirea modelelor clasice la putere electrică.

O versiune de pre-serie a fost deja realizată cu motorul electric, bateria și transmisia de la E-Up. Sistemul este cel folosit pe noua generație a modelului Volkswagen E-Up, ce folosește o baterie cu 14 module și o capacitate totală de 36.8 kWh.

Autonomia oferită este de 200 km, iar acumulatorii pot fi încărcați de la stațiile rapide sau o priză casnică. Prin adăugarea sistemului electric, masa totală a modelului clasic Beetle crește la 1.280 kg.

Volkswagen spune că modelul e-Beetle poate accelera de la 0 la 50 km/oră în patru secunde, iar până la 80 km/oră în 8 secunde. Viteza maximă ce poate fi atinsă este de 150 km/oră.

Conversia modelului Beetle este doar un prim pas, Volkswagen având în plan și soluții pentru convertirea la electric și a altor modele clasice ca VW Bus sau Porsche 356.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)